Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež bo Nemčijo obiskal tretjič (foto: ARO)
Papež bo Nemčijo obiskal tretjič

VIDEO: Program papeževega obiska v Nemčiji

Cerkev po svetu | 21.07.2011, 14:21

Obisk svetega očeta v Nemčiji, ki bo med 22. in 25. septembrom bo že njegov tretji obisk te države. Naslov obiska je Kjer je Bog, tam je prihodnost. Benedikt XVI bo v Nemčiji obiskal štiri kraje: Berlin, Erfurt, Etzelsbach in Freiburg.

Sveti oče se bo kmalu po prihodu v Berlin 22. septembra srečal z nemškim predsednikom Christianom Wulffom in kanclerko Angelo Merkel. Ob tej priložnosti bo nagovoril tudi nemški parlament. Isti dan se bo srečal tudi s predstavniki judovske skupnosti. Zvečer pa bo na berlinskem olimpijskem stadionu daroval sveto mašo.

Naslednji dan se bo v prestolnici srečal še s predstavniki muslimanske skupnosti, nato pa bo obisk nadaljeval v Erfurtu. Tam si bo ogledal Marijino katedralo in se srečal s predstavniki nemške protestantske cerkve. Udeležil se bo tudi ekumenskega bogoslužja. Še isti dan bo papež obiskal Marijino romarsko cerkev v Etzelsbachu blizu Eichsfelda. Tam bo molil marijanske večernice.

Tretji dan bo papež začel s sveto mašo v Erfurtu, nato pa krenil proti Freiburgu, kjer si bo ogledal katedralo in se sestal z nekdanjim nemškim kanclerjem Helmutom Kohlom. Med drugim se bo srečal tudi s semeniščniki in z osrednjim odborom nemških katoličanov, zvečer pa bo molitveno bdenje z mladimi.

Zadnji dan obiska bo papež Benedikt XVI začel s sveto mašo na freiburškem turističnem letališču. Sledila bo molitev Angelovo čaščenje. Pred povratkom v Vatikan – nekaj pred 21. uro – se bo sestal še s sodniki nemškega zveznega ustavnega sodišča, nato pa še s katoličani, ki aktivno sodelujejo v cerkvenem in družbenem življenju.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...