Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

"Dovolj je bilo, gremo na volitve"

Slovenija | 11.06.2011, 00:57

To je naslov spletne strani, ki so jo ustanovili Gregor Virant, Janez Šušteršič, Marko Pavliha, Matej Lahovnik, Rado Pezdir in Žiga Turk. Na njej zbirajo podpise državljanov za razpis predčasnih volitev.

Tako na spletni strani gremonavolitve.si piše, da se je Slovenija znašla v politični blokadi. “Državljani smo naveličani slabega upravljanja države, neprestanih afer in političnega prerivanja med koalicijskimi strankami. Slovenija se je v času, ko bi bilo treba učinkovito sprejemati prave odločitve, znašla v popolni politični blokadi, ki predstavlja resno nevarnost za razvoj naše družbe. nevzdržno stanje pa lahko demokratično rešijo le predčasne volitve,” poudarjajo prvopodpisani. Takšno stanje je po njihovem nevzdržno, po njihovem ga lahko rešijo le predčasne volitve. “Sleherni dan nadaljevanja sedanje politične agonije je za Slovenijo izgubljen,” dodajajo. Skupina poziva vse politične stranke, naj “interes države in državljanov postavijo pred svoje ambicije, posebej pa pozivamo predsednika vlade in poslance, da pokažejo zrelost in državotvornost, ki ju od njih zahteva sedanji politični trenutek, in s svojimi dejanji nemudoma omogočijo predčasne volitve”.

Od političnih strank in kandidatov v volilni kampanji prvih šestih podpisnikov pričakuje tekmovanje z “idejami, programi in zavezami, kako bodo Slovenijo popeljali naprej v družbo najbolj razvitih evropskih držav in vsem državljanom pomagali do čim višje kakovosti življenja”, odpovedovanje “aferaštvu, nizkim udarcem in podtikanjem” ter predlaganje rešitev za prihodnost brez iskanja izgovorov v preteklosti. Od nove vlade in državnega zbora, ki se bosta oblikovala po volitvah, medtem pričakujejo bistveno večje sodelovanje in preseganje “škodljive nestrpnosti med levico in desnico”.

Virant je v pogovoru za komercialno televizijo pojasnil, državljani ne morejo razpisati predčasnih volitev, a da želijo videli, kakšen vpliv bo to imelo na oblast. Kot je dodal, se lahko pobudi pridružijo vsi, ki razmišljajo podobno ali enako.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...