Alen SalihovićAlen Salihović

Kardinal Bozanić in premierka Kosorjeva po papeževem obisku

Cerkev po svetu | 07.06.2011, 18:26

Dan po koncu papeževega apostolskega potovanja na Hrvaškem sta se srečala zagrebški nadškof kardinal Josip Bozanić in predsednica vlade Jadranka Kosor. Ozrla sta se na zgodovinski dogodek, ki je zaznamoval konec tedna pri naših južnih sosedih.

Kardinal Bozanić in premierka Kosorjeva sta se strinjala, da je obisk svetega očeta prebudil veselje, upanje in samozavest hrvaškega naroda. Predvsem je bilo po njunem zgovorno sobotno molitveno bdenje z mladimi na osrednjem zagrebškem trgu. Ocenila sta, da je bil dogodek pomemben za krepitev enotnosti v družini, družbi in narodu. Prav tako sta poudarila pomembnost obiska Benedikta XVI.v luči hrvaškega približevanja Evropski uniji. "Obisk je bil pomemben tako za Cerkev kot za državo," je poudaril kardinal Bozanić. In kako se je po tem dogodku počutila Kosorjeva? "Polna veselja in polna upanja," je odgovorila novinarjem.

Kardinal Bozanić se je zahvalil premierki za sodelovanje vlade in njenih služb pri pripravi in izvedbi vseh srečanj v Zagrebu. Ob tem je še posebej omenil policijo, vojsko in zdravniško osebje. Po njegovih besedah so svoje delo opravili profesionalno ter v velikem spoštovanju do papeža in pomena njegovega potovanja. "Vsi so svoje naloge opravili strokovno. Ne samo to, opravili so jih s srcem," je dodal.

Tako kardinal Bozanić kot premierka nista mogla mimo številnih prostovoljcev, ki so prav tako skrbeli za red. "Mnogi so se vključili v ta dogodek, kar me navdaja z zadovoljstvom," je še dejal Bozanić. Oba sta posebno zahvalo namenila tudi medijem, ki so spremljali in prenašali papeževe besede.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...