Jure SešekJure Sešek
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Urednica oddaje Vesna Sever (foto: ARO)
Urednica oddaje Vesna Sever

Vsaka stvar se veseli

Oddaje | 28.05.2011, 18:00

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predvajali nekaj odlomkov z območnega srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, ki je bilo 15. maja v Rogatcu.

Tam so se zbrale skupine, ki delujejo pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območnih izpostav Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina. Prireditev je pripravil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Rogaška Slatina, v sodelovanju s pevkami iz Rogatca.

Na prireditvi je nastopilo devet skupin, v oddaji pa so zapeli Štefanski fantje s Svetega Štefana na Kozjanskem, pevke Kulturnega društva Deteljica iz okolice Rogaške Slatine, mešana skupina pevcev Jesensko cvetje iz Društva upokojencev Šentjur, pevci Kulturnega društva Dobrina iz Loke pri Žusmu, pevci s Prevorja ter godca Drago Žekar na harmoniki in Bogdan Vodeb na klarinetu, sestre Jakob iz Zavrha pri Dobrni in pevke iz Rogatca.

Prisluhnite oddaji.

Oddaje
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...