Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Previdno med prihajajočimi prazniki

Slovenija | 19.04.2011, 08:40

Pred nami so velikonočni prazniki, ki se bodo letos tesno navezali na prvomajske počitnice. Pričakujejo se zastoji na cestah, uporaba pirotehničnih sredstev, ne bodo pa počivali niti nepridipravi. Nekaj opozoril policije za pravilno ravnanje med prazniki zato ne bo odveč.

Prometna varnost

Vozniki v času velikonočnih praznikov in prvomajskih počitnicah bodite še posebej pozorni na voznike motornih koles, kolesarje in pešce. Vozniki večkrat precenijo svoje sposobnosti in sposobnosti vozil. Policisti ugotavljajo tudi agresivno vožnjo in številne prekoračitve hitrosti. Posledica tega je slabša prometna varnost. Zato policija svetuje, da prilagodite hitrost vožnje razmeram na cesti in upoštevate ustrezne varnostne razdalje, predvsem pa dosledno upoštevate prometne predpise. Na pot se odpravite spočiti in z ustrezno opremljenimi vozili.Promet bo zgoščen predvsem na pomembnih tranzitnih poteh proti turističnim krajem.

Pirotehnika in vlomilci

V času velikonočnih praznikov policisti opozarjajo tudi na previdnost pri uporabi in ravnanju s pirotehničnimi izdelki. Ta je v zabavo le posameznikom, mnogim pa je takšno početje neprijetno, jim vzbuja strah in nelagodje.

Da vas med odsotnostjo od doma ne preseneti kakšen nepridiprav, pa policija svetuje, da na vašo odsotnost opozorite sosede. Če je možno vgradite sodobno ključavnico, prečno zaporo, alarmno napravo ali najemite sef. Med letovanjem v tujini je denar najbolje menjati v menjalnicah oz. bankah, in ne na ulici, kjer so turisti izpostavljeni prevaram ali celo roparjem. Na javnih krajih ne razkazujte denarja. Posebno pozornost je treba nameniti tudi prtljagi na letališčih, avtobusnih in železniških postajah.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...