Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
prelat Franci Vrhunc (foto: ARO)
prelat Franci Vrhunc

Skupaj na poti

Slovenija | 13.04.2011, 10:17

Četrti dan radijskega misijona razmišljamo o tem, da smo skupaj na poti. V dopoldanskih misijonskih nagovorih, ob 10.15 in ob 13.00 je z nami prelat Franci Vrhunc, ki bo spregovoril, kako so Judje našli izhod iz egiptovskega suženjstva in zaživeli v obljubljeni deželi. Kaj ta njhova izkušnja lahko pove današnjemu človeku?

"Bog je dopustil, da so Judje padli v egiptovsko suženjstvo. V tem suženstvu lahko najdemo podobo sodobnega suženjstva, ki ga predstavljajo zasvojenosti od alkohola, droge, spolnosti, iger na srečo, interneta," opozarja današnji dopoldanski misijonar.

Po njegovem mnenju je zgodovina izvoljenega ljudstva je tudi naša zgodovina. Izhod iz teme - tudi današnjega sveta, pa je Božja beseda. "Izraelsko ljudstvo je podoba človeštva. Bog je z izraelskim ljudstvom delal čudeže in se je dal spoznati, zato je to ljudstvo Božja beseda za vse ljudi," je prepričan Vrhunc.

Današnji pogovori so priložnost, da se vprašamo, kje se mi nahajamo. V Egiptu, kjer še vedno zatira faraon (zasvojenosti)? Smo že srečali Mojzesa (Jezusa), ki pravi: „Pojdiva od tod!“ Razmišljamo o svoji zgodbi, se spreobrnimo in verujmo evangeliju, vabi prelat Franci Vrhunc.

Tudi danes se bomo popoldne ob 17.00 pogovarjali z nadškofom Uranom. Ob 19.30 se bomo zaustavili ob molitvi rožnega venca, ki ga bodo v naši kapeli molile sestre Hčere Marije Pomočnice.

prelat Franci Vrhunc in Mateja F. Novljan
prelat Franci Vrhunc in Mateja F. Novljan © ARO

Ob 20.30 bo sledila redna Radijska kateheza, namenjena predvsem mladim. "Z Gregorjem Kunejem bomo razmišljali o globini vstajenja, ki je glavna vsebina naše vere. Vstajenje je tako presenetljivo - čudoviti dogodek, hkrati pa tudi prikaz moči Boga. Sodelujte v večernem pogovoru, ki bo v času letošnjega radijskega misijona lahko dodatna spodbuda za poglobitev osebne vere," vabi voditeljica oddaje Nataša Ličen.

Gregor Kunej in Nataša Ličen
Gregor Kunej in Nataša Ličen © ARO

Kdor ne bo utegnil slišati misijonskih pogovorov, bo lahko poslušal ponovitve med 22.00 in 24.00 uro ali pa se bo odločil za poslušanje posnetkov pogovorov v audio arhivu na naši spletni strani. Spreobrnimo se in verujmo evangeliju!

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Radijski misijon
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Škofje imajo novega tiskovnega predstavnika.

Slovenski škofje so v ponedeljek zasedali na izredni seji. Seznanili so se s potekom organizacije in prijavami gostov medverskega srečanja v Kopru ter z udeležbo na mednarodnih dogodkih v tujini ...

Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook) Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook)

Tudi slovenski kmetje na palico obešajo škornje

Ste v teh dneh, ob cestah, predvsem pred kmetijami in na poljih, že opazili na palico ali kol narobe obešen škorenj? Takšni prizori se širijo po našem podeželju, fotografije, ki jih objavljamo v ...

Češnjev zavitek (photo: Olga Oginskaya / Pixabay) Češnjev zavitek (photo: Olga Oginskaya / Pixabay)

Sladko postno kosilo

V postnem času se ob petkih vzdržimo mesa, marsikdo pa ima vse petke brezmesne. Za glavno jed kuhamo brezmesne enolončnice, zelenjavne juhe, špinačo s pire krompirjem in ocvrtim jajčkom, pire ...

Ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči (photo: Vesna Sever Borovnik) Ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči (photo: Vesna Sever Borovnik)

Spodnjega glasu na začetku niso znale pravilno peti

Triglasno ubrano petje ter vsebinsko raznolik pesemski repertoar odlikuje ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči. So članice Društva podeželskih žena Mirna Peč. Skupino je ustanovila Milka Obrekar, ...