Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
prelat Franci Vrhunc (foto: ARO)
prelat Franci Vrhunc

Skupaj na poti

Slovenija | 13.04.2011, 10:17

Četrti dan radijskega misijona razmišljamo o tem, da smo skupaj na poti. V dopoldanskih misijonskih nagovorih, ob 10.15 in ob 13.00 je z nami prelat Franci Vrhunc, ki bo spregovoril, kako so Judje našli izhod iz egiptovskega suženjstva in zaživeli v obljubljeni deželi. Kaj ta njhova izkušnja lahko pove današnjemu človeku?

"Bog je dopustil, da so Judje padli v egiptovsko suženjstvo. V tem suženstvu lahko najdemo podobo sodobnega suženjstva, ki ga predstavljajo zasvojenosti od alkohola, droge, spolnosti, iger na srečo, interneta," opozarja današnji dopoldanski misijonar.

Po njegovem mnenju je zgodovina izvoljenega ljudstva je tudi naša zgodovina. Izhod iz teme - tudi današnjega sveta, pa je Božja beseda. "Izraelsko ljudstvo je podoba človeštva. Bog je z izraelskim ljudstvom delal čudeže in se je dal spoznati, zato je to ljudstvo Božja beseda za vse ljudi," je prepričan Vrhunc.

Današnji pogovori so priložnost, da se vprašamo, kje se mi nahajamo. V Egiptu, kjer še vedno zatira faraon (zasvojenosti)? Smo že srečali Mojzesa (Jezusa), ki pravi: „Pojdiva od tod!“ Razmišljamo o svoji zgodbi, se spreobrnimo in verujmo evangeliju, vabi prelat Franci Vrhunc.

Tudi danes se bomo popoldne ob 17.00 pogovarjali z nadškofom Uranom. Ob 19.30 se bomo zaustavili ob molitvi rožnega venca, ki ga bodo v naši kapeli molile sestre Hčere Marije Pomočnice.

prelat Franci Vrhunc in Mateja F. Novljan
prelat Franci Vrhunc in Mateja F. Novljan © ARO

Ob 20.30 bo sledila redna Radijska kateheza, namenjena predvsem mladim. "Z Gregorjem Kunejem bomo razmišljali o globini vstajenja, ki je glavna vsebina naše vere. Vstajenje je tako presenetljivo - čudoviti dogodek, hkrati pa tudi prikaz moči Boga. Sodelujte v večernem pogovoru, ki bo v času letošnjega radijskega misijona lahko dodatna spodbuda za poglobitev osebne vere," vabi voditeljica oddaje Nataša Ličen.

Gregor Kunej in Nataša Ličen
Gregor Kunej in Nataša Ličen © ARO

Kdor ne bo utegnil slišati misijonskih pogovorov, bo lahko poslušal ponovitve med 22.00 in 24.00 uro ali pa se bo odločil za poslušanje posnetkov pogovorov v audio arhivu na naši spletni strani. Spreobrnimo se in verujmo evangeliju!

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Radijski misijon
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Radio Ognjišče v Bohinju (photo: Rok Mihevc) Radio Ognjišče v Bohinju (photo: Rok Mihevc)

Konec dober, vse dobro!

V teh dneh smo že večkrat objavili, da smo pridobili vsa potrebna dovoljenja in bomo v četrtek, 18. aprila, znova začeli oddajati z Vogla. S tem bomo zaključili 17 let dolgo zgodbo, ki so jo žal ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...