Petra StoparPetra Stopar
Nadškof Anton Stres (foto: Urška Hrast)
Nadškof Anton Stres

Posojilo Metropolitane ustrezno zavarovano

Slovenija | 06.04.2011, 13:26

Metropolitana, ki je v lasti ljubljanske nadškofije, je tako rekoč brez zavarovanj za 9,2 milijona evrov, ki jih je kot posojilo dala finančnemu holdingu Zvon. Kot poroča današnji časnik Finance, ima sicer zastavno pravico na delnice NLB in Steklarno Rogaška, vendar je šele druga v vrsti upnikov.

Na pisanje Financ so se na ljubljanski nadškofiji že odzvali. Kot so zapisali je Metropolitana spomladi lani Zvonu Ena Holdingu res pomagala pri sanaciji njegovega dolga Dravskim elektrarnam. S tem je omogočila njegovo finančno prestrukturiranje. Zavrnili pa so trditve, da Metropolitana nima zavarovanega posojila. Kot še pišejo v izjavi za javnost, so posojila ustrezno zavarovana kljub temu, da je na seznamu upnikov vpisana na drugem mestu in dodajajo, da podrobnosti o zavarovanju sodijo na področje poslovnih odločitev in dogovorov, zato ostajajo zaupne.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.