Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Ognjišče z 10. knjigo iz zbirke Zgodbe za dušo

Radijski utrip | 21.03.2011, 11:30

Pri založbi Ognjišče je izšla že deseta knjiga v zbirki Zgodbe za dušo. Urednik mag. Božo Rustja je besede tokrat povezal v naslov: Zgodbo ti povem.

„Deseta knjiga v zbirki Zgodbe za dušo je nekoliko drugačna. Največkrat duhoviti zgodbi sledita kratka misel in molitev ob sporočilu pripovedi. Na kocu je dodana domislica, ki jo bomo lahko ponesli v življenje. Barvne ilustracije Petra Škerla nam sporočilo zgodb še približajo. V novi knjigi so podobne zgodbe, kakršne lahko prebirate tudi v reviji Ognjišče – v letošnjem letniku na straneh 52-53,“ je ob izidu knjige poudaril mag. Rustja, ki je knjigo predstavil v Celjski Mohorjevi družbi v Ljubljani, nedavno pa tudi v knjigarni Ognjišča v Kranju.

Posebna ponudba

Založba Ognjišča ponuja posebno darilo vsem, ki bodo kupili pet izvodov knjig iz te zbirke. Kupci bodo prihranili 4,90 EUR, saj bodo ob nakupu petih (lahko tudi enakih) knjig iz zbirke Zgodbe za dušo dobili knjigo Zgodbe za mlade za samo dva evra. Ne zamudite te posebne priložnosti.

ZGODBE ZA MLADE

Knjiga je izbor štirinajstih zgodb, ki so izšle v knjigah zbirke Zgodbe za dušo. Izbor, ki ga bogatijo ilustracije Mladena Mrčele, je namenjen predvsem mladostnikom, nagovoril pa bo bralce vseh starosti. Zgodbam je dodana iskriva misel, ki bo bralcu približala sporočilo pripovedi.

 

Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.