Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Več kot 1700 nasmejanih obrazov - neprecenljivo

| 21.02.2011, 12:08

Sodelavci Radia Ognjišče smo minuli konec tedna s komedijo Radio Plamen gostovali v koprski in murskosoboški škofiji. V Vipavi, Svetem Juriju ob Ščavnici, Gornji Radgoni in Kobaridu smo doživeli topel sprejem in na kratko lahko rečemo: dobri ljudje, dobra volja, dobra hrana in nepozabno vzdušje.

Z „mini turnejo“ smo začeli v petek popoldne v Vipavi. Malo nas je skrbelo, saj je kar velik zalogaj napolniti športno dvorano tamkajšnje škofijske gimnazije. A takšni strahovi so kmalu izginili, saj smo petnajst minut pred predstavo morali dodati še najmanj pet vrst sedežev. Približno 800 obiskovalcev je presenetilo tako nas kot tudi organizatorje, navdušenja ob velikem obisku pa ni skrival niti direktor Ognjišča msgr. Franc Bole, ki si je prvič ogledal našo komedijo. Po koncu igre je sledila prijetna pogostitev in sproščen klepet.

V soboto smo se najprej ustavili v Prlekiji. Do zadnjega kotička napolnjena jedilnica osnovne šole v Svetem Juriju ob Ščavnici, to je približno 300 ljudi, je najbolj presenetila sodelavko Lidijo Zupanič in ponosna je bila na svoj rojstni kraj. Velik odziv je posebej pohvalil tudi tamkajšnji župnik Boštjan Ošlaj, ki je izrazil željo, da se vrnemo še kdaj. Nasmejali smo tudi dolgoletni radijski sodelavki Danico Godec in Ido Baš, ki sta nam zaupali, da igre res nista smeli zamuditi. Veseli smo bili gostoljubja Lidijine družine in župljanov, ki so poskrbeli, da smo pot nadaljevali siti.

V Gornji Radgoni smo nastopali v Trstenjakovem domu pred dobrimi 200 obiskovalci. Kot je povedal kaplan Goran Merica, so nas medse sprejeli, ker so ob 200-letnici župnije pripravili sklop praznovanj. Jubilej so želeli slaviti tudi z nami in hkrati dokazati podporo radiu, ki po njegovih besedah prinaša svetlo luč v življenje vseh vernikov. Mladi so nam pripravili posebno presenečenje - po predstavi in večerji so nas v slogu velikih zvezd z limuzino popeljali po mestu.

V nedeljo smo se vrnili na primorski konec - sprejel nas je Kobarid. Že pol ure pred začetkom marsikdo ni mogel v prepolno dvorano, zato nas je županja Darja Hauptman povabila, naj igro v njihovem kraju ponovimo po veliki noči. Navdušen je bil tudi župnik Jožko Bric. Zahvala za organizacijo gre radijski sodelavki Urški Hrast, ki je skupaj s prijatelji iz Tolmina poskrbela, da smo se radijci tudi po koncu predstave imeli lepo.

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...