Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Salezijanci na Rakovniku in drugod po Sloveniji so močno vpeti v delo z mladimi (foto: Arhiv: Salezijanci)
Salezijanci na Rakovniku in drugod po Sloveniji so močno vpeti v delo z mladimi

Salezijanci in salezijanke obhajajo god svojega ustanovitelja Janeza Boska

Slovenija | 31.01.2011, 15:10

Salezijanske skupnosti po svetu in v Sloveniji obhajajo zadnji dan v januarju slovesen praznik svojega ustanovitelja Svetega Janeza Boska. Oče in prijatelj mladine je namreč umrl na današnji dan leta 1888 v Torinu.

Salezijanska družina, ki pri nas ob duhovnem očetu zbira salezijance, sestre Hčere Marije Pomočnice, sotrudnike in don Boskove prostovoljke ter nekdanje gojenke in gojence, se med seboj povezuje na istem prostranem polju raznovrstne pomoči mladim, da bi rasli v poštene državljane in dobre kristjane, kot je to že nekoč želel don Bosko.

Zato so se v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani v nedeljo popolne v velikem številu zbrali številni člani salezijanske družine in mladi.

Po slovesnem somaševanju, ki ga je vodil delegat za mladinsko pastoralo Marko Košnik, so prisotni prejeli poslanico, ki jo je vsem članom salezijanskega mladinskega gibanja namenil sedanji don Boskov naslednik Pascual Chavez Vilanueva. Poslanica, ki nosi naslov: „Ni dovolj sanjati, temveč je treba plačati ceno, da se sanje uresničijo“ je v spodbudo vsem mladim in tudi manj mladim, saj za vse velja, da je od sanj treba preiti v realno življenje in ga dejavno uresničevati v skladu z najglobljo osebno poklicanostjo, ki jo v vsakega človeka položil Bog.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...