Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Modre letne vinjete uporabne samo še danes

Slovenija | 31.01.2011, 09:21

Letne vinjete za leto 2010, ki so modre barve, so v veljavi samo še danes. Uporabniki letnih vinjet bodo tako morali 1. februarja na vetrobranska stekla nalepiti vinjeto za leto 2011 v roza barvi. Zanjo je treba odšteti 95 evrov.

Veljavnost vinjet se sicer izteče glede na njihovo vrsto. Letna vinjeta za tekoče leto tako velja od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta, torej skupno 14 mesecev. Mesečna velja od trenutka nakupa vinjete do preteka dneva, ki ima isto številko en mesec po dnevu njenega nakupa oz. do preteka zadnjega dneva v mesecu, če v naslednjem mesecu takšnega dneva ni. Tedenska vinjeta velja sedem zaporednih koledarskih dni od vključno dneva, ki ga določi uporabnik ob nakupu vinjete.

Za letno vinjeto je treba odšteti 95 evrov. Cena mesečne je 30, tedenske pa 15 evrov. Letna vinjeta za motorna kolesa stane 47,50, polletna 25 (polletne vinjete veljajo samo za motorna kolesa, za katera ni mesečnih vinjet), tedenska pa 7,50 evra.

Vinjete je mogoče kupiti na približno 1400 prodajnih mestih, od tega približno 850 v Sloveniji, poleg tega pa ima Dars tudi lastna prodajna mesta vinjet, in sicer na petih vstopih v državo (Škofije, Fernetiči, Šentilj, Gruškovje in Obrežje).

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...