Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik

Utrip Cerkve na Slovenskem

Slovenija | 16.12.2010, 18:00

Ob 16-letnici blagoslovitve radijskih prostorov smo se z našim glavnim in odgovornim urednikom msgr. Francijem Trstenjakom pogovarjali o pomenu blagoslova.

Blagoslov iz leta v leto prinaša tudi betlehemska Luč, ki so jo skavti in taborniki v soboto prinesli z Dunaja, njej plamen pa se v teh dneh širi po Sloveniji. V Kregarjevi galeriji v avli Zavoda sv. Stanislava je na ogled fotografska razstava v počastitev 800-letnice vodila sv. Frančiška. 21 prostovoljk je pod okriljem zavoda Samarijan v Ajdovščini uspešno končalo tečaj za osebno prostovoljsko družabništvo s starimi ljudmi. Letošnji advent je v Kopru zaznamoval mestni misijon, ki so ga bratje kapucini vodili v župniji Marijinega vnebovzetja in v župniji sveti Marko.

Življenje bratov frančiškanov v objektivu

V Kregarjevi galeriji v avli Zavoda sv. Stanislava je na ogled fotografska razstava v počastitev 800-letnice vodila sv. Frančiška. Avtor Karel Drago Vuica jo je naslovil Hvaljen, moj Gospod, po Frančiškovih bratih in jo predstavil v naši oddaji.

„Fotografija veliko pove o portretirancu, a po mojem mnenju vsaj toliko tudi o fotografu. Iz razstavljenih fotografij je razvidno, da Karlu Dragu Vuici frančiškani pomenijo veliko več kot samo zanimiv motiv. Pozornost, ki jo avtor namenja fotografiranim bratom frančiškanom, je podobna pozornosti, ki jo namenja učenec svojim učiteljem,“ pa je ob odprtju zapisal Borut Peterlin.

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...