Marko ZupanMarko Zupan
Meta PotočnikMeta Potočnik

Hvala vsem našim Prijateljem Radia Ognjišče in tistim, ki boste to postali!

| 30.11.2010, 13:45

V oddaji Prijatelji Radia Ognjišče smo v ponedeljek, 29. novembra 2010, imeli akcijo zbiranja novih Prijateljev Radia Ognjišče. Veseli smo, da se nam je v dobrih dveh urah pridružilo kar 269 novih članov, ki so stopili iz anonimnosti naših zvestih poslušalcev in se tudi z imenom in priimkom razkrili kdo so in od kod prihajajo. Hkrati pa so s svojim klicem privolili, da nas bodo tudi finančno podpirali in naš program nagradili s „prostovoljno naročnino“ v višini vsaj 30 € letno. Iskreno priznamo, da so Prijatelji Radia Ognjišče pomemben vir našega preživetja, saj predstavljajo kar 40% vseh prihodkov, brez katerih Radio Ognjišče ne bi mogel biti to, kar je. Zato se vsem našim PRO-jevcem in tistim, ki bodo to šele postali, iskreno zahvaljujemo za vašo pomoč pri našem delu!

Čeprav ima Radio Ognjišče nacionalni status in ga lahko posluša skoraj vsak Slovenec in Slovenka, ne dobi finančnih sredstev iz naročnine, ki jo je za državni radio dolžan plačevati vsak imetnik radijskega aparata. Prav tako naš program ni komercialno usmerjen. 25. oktobra 2004 nam je bil priznan status nepridobitnega radijskega programa posebnega pomena. V ljudeh se trudimo vzbujati predvsem pozitivna čustva in gojiti krščanske in globoke slovenske korenine.

Želimo biti prijeten sopotnik pri delu, na potovanjih in v prostem času. Želimo biti resnični prijatelj, biti z ljudmi v veselju in žalosti, sreči in nesreči, zdravju in bolezni, v samoti in družbi. Da bi vse to lahko dosegli, smo osnovali družino radijskih prijateljev, ki nam pri tem pomaga.

Kdo je PRO?

PRO (Prijatelj Radia Ognjišče) je naš zvesti radijski prijatelj, ki Radio Ognjišče posluša iz dneva v dan, z njim živi in ga tudi finančno podpira, z vsaj 30 € na leto, se pa sam rad pošalim, da zgornje meje ni. V družini PRO je približno15.000 zvestih poslušalcev. Postani PRO tudi ti!

Kakšne so ugodnosti PRO?

  • Našim Prijateljem Radia Ognjišče je namenjena tedenska oddaja vsak ponedeljek ob 20:30.
  • Dvakrat letno svojim prijateljem brezplačno na dom pošljemo revijo obsežno revijo Prijatelji Radia Ognjišče, ki ima preko 60 strani in naše zveste poslušalce obvešča o radijskih dogodkih in jih med seboj povezuje. Enkrat v spomladanskem času, drugič pa v predprazničnem. Veseli smo, da nam moderna tehnologija omogoča listanje revije v elektronski obliki.
  • Ob včlanitvi vas vedno povprašamo še po vašem rojstnem datumu. Vsak dan ob 12:15 namreč voščimo PRO-jevcem – slavljencem, ki na tisti dan praznujejo rojstni dan. Posebno pozornost namenimo tistim, ki praznujejo okrogel jubilej.
  • Prijatelji Radia Ognjišče ste upravičeni do 25% popusta pri radijskih čestitkah in osmrtnicah.
  • Nekajkrat na leto za vse prijatelje pripravimo srečanja, na katerih se srečajo z drugimi poslušalci in radijskimi sodelavci.

Kako postati PRO? Enostavno!

  • Lahko nas pokličete na 01/512-11-26 in nam sporočite, da bi radi postali naš prijatelj, podporni član, naša prva pomoč, zaradi katere sploh lahko obstajamo.
  • Če vam je nerodno, lahko to namesto vas naredi vaš sorodnik, prijatelj, kdorkoli; lahko pokliče in vas „prijavi“, lahko pa kar sami napišete na list papirja svoje podatke, rojstni datum, zapakirate v kuverto in pošljete na Radio Ognjišče, Štula 23, 1210 Lj - Šentvid
  • Svoj "ZA" (latinska beseda PRO pomeni "ZA") na naš klic: "Podprite nas!" lahko sporočite tudi po fax-u 01/512-16-47 ali elektronski pošti pro@ognjisce.si.
  • Glede na to, da ste nas našli na spletu, bo gotovo najhitrejša pot do včlanitve izpolnitev elektronske prijavnice, ki jo najdete tukaj.
  • V vsaki reviji PRO najdete prijavnico, ki jo lahko izpolnite, pošljete in na ta način z njo prijavite svojega prijatelja, soseda, sorodnika,...

Predlagani minimalni mesečni dar je 2,50 € in letna najnižja predlagana vsota prispevka je 30 €. Vsak prispeva, kolikor zmore. Ne bomo vas terjali, nič grdo gledali, vsak evro je dobrodošel, če je dan iz srca. Predlagamo pa, da svoj dar nakažete za nekaj mesecev skupaj in se tako izognete visokim stroškom provizije pri plačevanju položnic.

Vsem zvestim PRO-jevcem iskrena "hvala", vsem novim prijateljem pa naš "prosim" za vaš dar. Dokler vas bo toliko, bo tudi dovolj sredstev, s katerimi bomo ohranjali že pridobljeno kakovost in jo še izboljšali. Sredstva zbrana s pomočjo PRO skrbno obračamo in porabimo za kritje materialnih stroškov, ki na žalost iz dneva v dan naraščajo. Novi medijski zakon pa nam pripravlja cel kup „presenečenj“, ki so žal povezana tudi s financami. Skup' držimo, pa bo šlo!

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...