Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Vedno Si z menoj (foto: nn)
Vedno Si z menoj

16. Gala koncert Radia Ognjišče "Vedno Si z menoj"

Cerkev na Slovenskem | 17.11.2010, 14:55

Sodelavci Radia Ognjišče se v teh dneh skrbno pripravljamo na 16. Gala koncert. Glasbenega dela k sreči nimamo na skrbi, ker ga je prevzela Nada Žgur s svojimi prijatelji glasbeniki in izvrstnimi vokalisti. Nas čaka vse ostalo. Oder, promocija, dogajanje na odru ob glasbi, polnenje dvorane, prodaja vstopnic in še marsikaj...

Letos obljubljamo duhovno bogat večer, ki ga boste veseli predvsem mladi, a obljubljamo, da tudi starejši ne boste ostali hladni. Radijski glasovi, ki jih tako radi poslušate, vam bomo namreč odprli kamrico svojega srca in se "razkrili". Namesto vezne besede bomo pričevali radijski sodelavci, ki vam bomo zaupali, kako se nas je dotaknil, kdaj nam je bil še posebej blizu.

Večer bodo zaznamovali živahni ritmi. Pričakujete lahko "jazz sacral", krščanski pop oz. sodobno krščansko glasbo. S svojo glasbo bodo pričevali veliki tuji glasbeniki, kot so Ellington, Brubeck in McFerrin (se spomnite njegove najbolj znane Don't worry, be happy?), ki jih v slovenskem „zamreženem prostoru“ nismo mogli spoznati po tistem delu ustvarjanja, v katerem so se globoko poklonili evharistiji in Gospodu.

Z izvajanjem njihovih del v slovenščini nas bodo nagovarjali vrhunski slovenski glasbeniki in pevci, združeni v zbor Alfa in Omega pod vodstvom Nade Žgur.

Med inštrumentalisti bodo tako Primož Grašič, Aleš Avbelj, Aleš Rendla, Gregor Ftičar, Silvo Bukovec, Adam Klemm in Aleš Ogrin, zbor Alfa in Omega pa sestavljajo profesionalni jazz pevci (med njimi: Irena Vidic, Nina Strnad, Kristina Oberžan, Iva Stanič, sodelavec Radia Ognjišče Marjan Bunič), študentje oddelka Univerze za glasbo Gradec, dijaki jazz oddelka Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter člani skupine Life Teen.

Prepričani smo, da so taki dogodki zelo redki, če ne celo unikatni, zato je prav, da jih doživimo. Da smo zraven. Da te lepe občutke delimo tudi s svojimi. Ker bo najbrž preteklo še veliko vode, ko bo taka vsebina spet napolnila Gallusovo dvorano Cankarjevega doma.

Cene vstopnic so za vrhunsko glasbeno kakovost zelo zmerne. 13 in 15 €. Letos lahko prvič svoj sedež izberete tudi prek spleta:

Vstopnice so še na voljo, pohitite! Postopek je enostaven - kliknete na npr. 1. balkon in pogledate, kateri sedeži so še prosti. Označite si "svoj" sedež in potem nadaljujete v plačilo (s kartico, prek Klika, z Moneto,...). Komur bi spletni postopek nakupa povzročil težave, naj pokliče na 01/512-1-512 med 7. in 15. uro. Skušali bomo pomagati prek telefona.

Če bi se kdo za koncert odločil v zadnjem hipu in bo tako brez vstopnice, naj vseeno pride! Vedno se pred koncertom najde še kakšen prost sedež, včasih se vrnejo celo zelo dobri!!! Oglasite se na info pultu v Cankarjevem domu. Ne na blagajni CD, v steklenem delu na začetku stavbe, ampak vstopite kar v CD, poiščite info pult spodaj pred vhodom v parter Gallusove dvorane. Dober znak bo, če najdete pano s plamenom Radia Ognjišče in tam nekje blizu bomo mi. :-)

Se vidimo torej v Cankarjevem domu - to nedeljo? Mi bomo tam!

Lepo bo!

Cerkev na Slovenskem, Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.