Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Povedali bomo, kako se nas Je dotaknil

Radijski utrip | 12.11.2010, 10:52

16. gala koncerta Radia Ognjišče se hitro približuje. Že imate vstopnice? Tokrat bomo povedali, kako se nas Je dotaknil. Pričevali bomo z glasbo in besedo. Za bogat glasbeno duhovni večer bo skrbela Nada Žgur s skupino izvrstnih glasbenikov in pevcev, združenih v zbor Alfa in Omega.

Večer sodobne krščanske glasbe

Nedeljski večer, 21. novembra, bo mineval v živahnih ritmih „jazz sacrala“, krščanskega popa oziroma sodobne krščanske glasbe. Poslušali bomo dela priznanih tujih glasbenikov, kot so Ellington, Brubeck in McFerrin, ki jih v slovenskem prostoru še nismo spoznali. Njihova glasba je globok poklon evharistiji in Gospodu.

Tovrstni dogodki pri nas niso pogosti, posebej na tako velikem odru, kot je v Gallusovi dvorani, zato ne zamudite priložnosti. V nadaljevanju preberite, kako vas vabijo radijski voditelji, novinar in glasbeni urednik za sakralno glasbo. Morda vas njihove besede prepričajo, da se odločite za 16. gala koncerta v nedeljo. To bo večer globoke hvaležnosti in zahvale Njemu, ki nam daje vse, zato bomo veseli, če ga bomo preživeli skupaj.

Vabimo vas na 16. gala koncert Radia Ognjišče -Vedno Si z menoj - v nedeljo, 21. novembra, ob 15.00 ali ob 19.00 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Blaž Lesnik

„Duhovna glasba je zelo sporočilna. Žal je je v našem prostoru zelo malo, saj jo z izjemo našega radia drugje skoraj ne slišimo. Nedeljski Gala koncert se mi zdi priložnost za srečanje vseh tistih, ki vemo, kaj pomeni zaupati vrednotam, verjeti vanje in s tem pričevati v današnjem svetu. Pomembno se mi zdi, da se pustimo nagovoriti duhovnosti, sporočilom, ki jih bomo prenašali „radijci“, ki jih bodo prenašali glasbeniki in si dovolimo, da iz takšnega koncerta pridemo spremenjeni. Morda se to zgodi 21. novembra. Zakaj pa ne? Pustimo si to priložnost.“

Matjaž Merljak

„Tempo življenja je danes precej hiter in dogodki kar bežijo mimo nas. Zato si je včasih treba reči: Stoj! Ustavi se. Poglej nazaj, kaj vse se je že zgodilo. Veseli se tega. In če se le da, se veseli s tistimi, ki jih imaš rad. Gala koncert je priložnost, da se poslušalci poistovetijo z nami, nenazadnje nas takrat tudi vidijo in osebno začutijo. Začutijo, kakšen je radijski utrip in zakaj smo tako povezani."

Marjana Debevec

„16. Gala koncert bo priložnost za širitev evangeljskega glasu. V prvi vrsti zaradi glasbe, ki bo vsebovala vse te razsežnosti. Glasba dvigne dušo in nas napolni z močmi. Osebno mi glasba veliko pomeni. Po drugi strani pa tudi zato, ker bomo „radijci“ spregovorili o tistem, kar nosimo najgloblje v svojem srcu. S tem pa pokazali, kako se trudimo, vsak v svojem kraju, živeti evangelij.“

Tadej Sadar

„Gala koncert Radia Ognjišče bo priložnost, da slišimo nekaj posebnega. Že sam izbor ponuja takšno vsebino, ki je res ne slišimo velikokrat. Tako pesmi kot govorna vsebina koncerta bodo gradile lok, ki smo ga „besedno“ vajeni srečevati v cerkvah. Na koncertu pa bo predstavljen na drugačen, sodoben način, na način, ki ga prinašajo radijski valovi in televizije. Tudi Nada Žgur s svojimi glasbenimi sodelavci ne samo, da s pesmimi ampak tudi s svojim življenjem izžareva to vsebino in mislim, da bo koncert nekaj takšnega, kar ne gre zamuditi.“

Izrabite priložnost!

V soboto, 13. novembra, pridite k nam po vstopnice. Vrata bomo odprli med 8. in 12. uro, ko bosta čakala na vaš obisk Jure Sešek in Mateja Feltrin Novljan. Verjamemo, da mnogi težko pridete med tednom po vstopnice, ko je premalo časa. Bo v soboto lažje? Veseli vas bomo. Pridite.

Vstopnice so že v prodaji.
Rezervirate jih lahko v tajništvu Radia Ognjišče (tel.: 01/512-11-26),
kupite na blagajni Cankarjevega doma ali naročite / kupite preko spleta:

Še cena vstopnice: parter in 1. balkon 15 EUR, 2. balkon pa 13 EUR.

Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.