Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

16. gala koncert:“Vedno si z menoj!“

Slovenija | 10.11.2010, 07:55

Radio Ognjišče letos obeležuje 16 let delovanja. Praznovanje bomo obeležili z dvema dogodkoma. Najprej bomo imeli 21. novembra 16. Gala koncert v Cankarjevem domu. Dan pred rojstnim dnevom, 27. novembra, slovesno sveto mašo v župnijski cerkvi v Kosezah (Podutiška ul.) v Ljubljani, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Anton Stres.

Osrednji dogodek ob 16 letnici bo v soboto 27. novembra, ko bo ob 17. uri molitvena ura in ob 18.00 slovesna sveta maša v koseški cerkvi. Somaševanje bo vodil predsednik slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof metropolit msgr. Anton Stres. Pri oltarni mizi se mu bosta poleg domačega župnika Igorja Dolinška pridružila direktor Radia Ognjišča msgr. Franc Bole ter glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.

Slovesnost bo povezana s praznovanjem porajajočega se človeškega življenja, h kateremu je ves katoliški svet povabil papež Benedikt XVI. „Praznovanje sovpada z večernicami pred prvo adventno nedeljo in je postavljeno v pričakovanje rojstva Jezusa Kristusa. Po Božjem učlovečenju vsako človeško življenje prejema neizbrisno dostojanstvo. Zavedamo se nevarnosti današnjega časa, ki človeško življenje na razne načine relativizira in mu to dostojanstvo jemlje. Toliko bolj smo poklicani, da smo „ljudstvo življenja“, ko v prijaznosti, pozornosti in veselju gradimo medsebojne odnose. Papež želi biti v tem praznovanju povezan z vsemi škofijami in župnijami,“ je zapisal ljubljanski nadškof in tako vse povabil naj se v tem popoldnevu in večeru pridružijo v molitvi.

Urednik Radia Ognjišča Trstenjak je ob tem izrazil veselje, da lahko radio svojo obletnico praznuje na takšen način, saj „je radijski program v celoti naravnan k vabilu poslušalcem, da utrjujemo in gojimo kulturo življenja in ne kulturo smrti. Preprosto naj bo vodilo za vsakogar, da je življenje lepo in to zato, ker je Božji dar“.

21. novembra 2010 bo v Cankarjevem domu, v Gallusovi dvorani, 16. Gala koncert Radia Ognjišče z naslovom „Vedno Si z menoj“. Koncerta bosta v Gallusovi dvorani v Ljubljani ob 15. in 19. uri.

Šestnajsti Gala koncert Radia Ognjišče v Cankarjevem domu bomo oblikovali kot močan glasbeno-duhovni dogodek. Kot večer zahvale in ponosa, kot večer poguma in resnice, kot večer pričevanj. Z izvajanjem sodobne krščanske glasbe nas bodo nagovarjali vrhunski slovenski glasbeniki in pevci, združeni v zbor Alfa in Omega pod vodstvom Nade Žgur. „Radijci bomo nagovarjali z iskreno besedo - odprli bomo vrata svojih src in segli v najintimnejše duhovne kotičke. Kajti ljudje si imamo toliko povedati, pa žal težko zberemo pogum. Tokrat bomo pogumni. Zase in za druge. Povedali vam bomo, kako nas Je nagovoril. Da zalijemo seme Slovenskega evharističnega kongresa;“ je zapisal urednik Franci Trstenjak.

Vabimo vas, da doživite 16. Gala koncert Radia Ognjišče „Vedno Si z menoj“ v nedeljo, 21. novembra, ob 15.00 ali ob 19.00 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Z izvajanjem njihovih del v slovenščini nas bodo nagovarjali vrhunski slovenski glasbeniki in pevci, združeni v zbor Alfa in Omega pod vodstvom Nade Žgur. Radijci bomo nagovarjali z iskreno besedo - odprli bomo vrata svojih src in segli v najintimnejše duhovne kotičke. Kajti ljudje si imamo toliko povedati, pa žal težko zberemo pogum za jasen nagovor. Tokrat bomo pogumni. Zase in za druge. Povedali vam bomo, kako nas Je nagovoril. Da zalijemo seme Slovenskega evharističnega kongresa.

Vstopnice so že v prodaji.
Rezervirate jih lahko v tajništvu Radia Ognjišče (tel.: 01/512-11-26),
kupite na blagajni Cankarjevega doma.

Rezervacije in nakup preko spleta:

Še cena vstopnice: parter in 1. balkon 15 EUR, 2. balkon pa 13 EUR.

Slovenija, Radijski utrip, Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.