Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Teden protesta za spoštovanje človekovih pravic v šoli

Slovenija | 26.11.2010, 14:45

V Civilni iniciativi za družino in pravice otrok smo v zadnjih mesecih ugotovili, da se že dalj časa, po nekaterih informacijah že več let, po slovenskih osnovnih in srednjih šolah izvaja prava homoseksualna prevzgoja otrok, največkrat brez vednosti in dovoljenja staršev.

Gre za delovanje Amnesty International Slovenija (AIS) in Društva Legebitra ter zelo verjetno še nekaterih drugih organizacij, o katerih informacije še preverjamo. Omenjeni dve organizacij v šolskih prostorih, marsikdaj tudi v okviru rednega pouka izvajata delavnice, na katerih homoseksualni aktivisti učence prepričujejo z radikalno homoseksualno ideologijo, ki med drugim vključuje:

  • spodbujanje otrok, naj ne sprejmejo svojega naravnega spola, ampak naj si sami določijo spol;
  • spodbujanje otrok, naj eksperimentirajo in preizkušajo različne spolne prakse, da bodo ugotovili svojo spolno usmerjenost;
  • razvrednotenje vloge in pomena mame in očeta v otrokovem življenju;
  • nestrokovno, napačno in zavajajoče predstavljanje temeljnih človekovih pravic, saj kot temeljno človekovo pravico posebej izpostavljajo npr. pravico homoseksualcev, da sklenejo zakonsko zvezo in posvojijo otroka – ti dve želji homoseksualnih aktivistov nista opredeljeni kot »človekova pravica« v nobenem mednarodno zavezujočem pravnem dokumentu o človekovih pravicah;
  • agitacijo, naj se otroci kot homoseksualni aktivisti udeležujejo Parade ponosa.

Zato smo v Civilni iniciativi za družino in pravice otrok včeraj začeli s Tednom protesta za spoštovanje človekovih pravic v šoli, ki bo trajal do 2. decembra.  Naša tokratna prizadevanja imajo dva cilja:

1. Zagotoviti, da bodo pouk v šoli izvajali učitelji v skladu s sprejetimi učnimi programi. Žal se kot rečeno v zadnjem času dogaja, da se v šolah odvijajo tudi učne ure in aktivnosti, ki jih ne izvajajo učitelji, ampak tudi aktivisti homoseksualnih organizacij, ki otroke učijo stvari, ki niso primerni njihovi stopnji razvoja, so v nasprotju s sprejetimi šolskimi programi ter v nasprotju s prepričanji velike večine staršev. Več o tem si, prosimo, preberite, na spletni strani www.24kul.si

2. Zagotoviti spoštovanje pravice in dolžnosti staršev določenih v 54. členu Ustave RS, ki pravi: »Starši imajo pravico in dolžnost vzdrževati, izobraževati in vzgajati svoje otroke. Ta pravica in dolžnost se staršem lahko odvzame ali omeji samo iz razlogov, ki jih zaradi varovanja otrokovih koristi določa zakon. Otroci, rojeni zunaj zakonske zveze, imajo enake pravice kakor otroci, rojeni v njej.« Pravice in dolžnosti iz 54. člena Ustave RS med drugim vključujejo tudi to, da smo starši seznanjeni s tem, v kakšne aktivnosti so vključeni otroci v šoli, še posebej, če gre za aktivnosti, ki niso del strokovno verificiranih učnih vsebin.

Vabim vas, da se pridružite »Tednu protesta za spoštovanje človekovih pravic v šoli«, s katerim bomo zaščitili otroke pred vsiljevanjem vsebin, ki za njihovo starost niso primerne in s katerim bomo staršem zagotovili pravico, da vedo, kaj se z njihovimi otroki v šoli dogaja. Vsa navodila za sodelovanje v akciji so na spletni strani www.24kul.si.

Se pravi, lepo vabljeni, da kar takoj sedete za računalnik in se pridružite protestu na www.24kul.si . Bolne, starejše in onemogle, ki nimate računalnika pa še posebej lepo prosim, da molite in darujete svoje trpljenje za zdravo pamet na Slovenskem.

Veselo na delo.

Slovenija, Komentar tedna
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.