Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nadškof Anton Stres (foto: Alen Salihović)
Nadškof Anton Stres

Praznovanje porajajočega se človeškega življenja

Slovenija | 27.11.2010, 07:28

Papež Benedikt XVI. bo v soboto, 27. novembra 2010, v baziliki sv. Petra v Rimu vodil molitveno bdenje z naslovom Vigilija za vse porajajoče se človeško življenje. Molitvi se bo pridružila tudi Cerkev na slovenskem.

Praznovanje sovpada z večernicami pred prvo adventno nedeljo in je postavljeno v obdobje pričakovanja rojstva Jezusa Kristusa. Ob tej priložnosti je vse škofe po svetu povabil, naj se mu pridružijo in na ta dan tudi sami pripravijo podobna srečanja po svojih škofijah.

V odgovor na papeževo vabilo bodo 27. novembra 2010 tudi po slovenskih škofijah potekale molitvene ure in maše, kamor so še posebej povabljene družine, zakonske skupine in molivci za življenje.

Radio Ognjišče bo prenašal in povezoval dogajanje v župniji Ljubljana–Koseze, kjer bo ob 17.00 molitvena ura, ob 18.00 pa maša, ki jo bo daroval nadškof msgr. dr. Anton Stres. To bo tudi zahvalna sveta maša ob 16 letnici Radia Ognjišče.

V stolnici sv. Nikolaja v Novem mestu bo ob 17.00 molitvena ura, ob 18.00 pa maša.

V stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru bo ob 17.00 molitvena ura z nadškofom pomočnikom msgr. dr. Marjanom Turnškom, ob 18.00 pa maša, ki jo bo daroval nadškof msgr. dr. Franc Kramberger.

V stolnici sv. Danijela v Celju bodo ob 17.30 slovesne večernice, ob 18.00 pa maša, ki jo bo daroval škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.

V Domu duhovnosti Benedikt v Kančevcih bo ob 19.00 potekala molitev mladih, kjer bo sodeloval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...