Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
CERC (foto: CERC)
CERC | (foto: CERC)

17. kongres Evropske konference krščanskih radijskih postaj

Radijski utrip | 12.10.2010, 18:08

V kraju Eger na Madžarskem bo od srede, 13. do petka, 15. oktobra 2010 potekal 17. kongres Evropske konference krščanskih radijskih postaj (CERC/ECCR).

Več kot 30 udeležencev bo razpravljalo na temo "Dvajset let po padcu zidu: Kakšna je svoboda? Kaj je skupno dobro?" Iz Slovenije se bosta dogodka udeležila direktor Ognjišča msgr. Franc Bole in urednik informativnega programa na Radiu Ognjišče Alen Salihović.

Udeleženci iz enajstih evropskih držav bodo med drugim prisluhnili tudi trem predavanjem. Predstojnik Znanstvenega in strateškega oddelka Parlamentarne komisije za prihodnje generacije dr. Janos Zlinszky bo spregovoril o skupnem dobrem ter o krščanski odgovornosti. Nadškof iz Egra Csaba Ternyak bo iskal odgovor na vprašanji, kakšna je svoboda danes in kakšen je vpliv političnih sprememb na družbo in Cerkve. Sklop predavanj bo sklenil predsednik Evropske konference krščanskih radijskih postaj p. Tommy Scholtes s temo "20 let po padcu zidu – kaj pa naši radii?"

Evropska konferenca krščanskih radijskih postaj, katere član je od vsega začetka tudi Radio Ognjišče, je bila ustanovljena leta 1994 v Bruslju. Povezuje več kot 650 komercialnih in neprofitnih radijskih postaj v petnajstih evropskih državah, ki jih združuje skupen krščanski pogled na svet.

Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.