Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Pred nedeljskimi lokalnimi volitvami nastopil volilni molk

Slovenija | 09.10.2010, 00:50

Zaključila se je volilna kampanja pred nedeljskimi lokalnimi volitvami, ob polnoči je nastopil volilni molk. Ta bo veljal do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla vsa volišča v državi, v tem času pa je prepovedano vsakršno nagovarjanje volivcev.

Tridesetdnevna volilna kampanja se je uradno začela 10. septembra, zaključiti pa se mora najpozneje 24 ur pred dnem glasovanja. V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju.

Za kampanjo štejejo vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev. Za kampanjo štejejo zlasti propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in z uporabo telekomunikacijskih storitev, plakatiranje ter pozivanje volivk in volivcev, koga naj volijo.

Na ministrstvu za notranje zadeve bo delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Tako bodo lahko podatke o domnevnih kršitvah državljani v nočnem času, in sicer danes od polnoči dalje pa do 7. ure zjutraj sporočali operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00. Na isti telefonski številki pa bodo prijave sprejemali tudi danes od 19. ure do nedelje do 7. ure zjutraj.

Preko dneva, torej danes in v nedeljo od 7. do 19. ure, pa bo prijave kršitev volilnega molka na telefonski številki 080 21 13 sprejemala dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.

Za kršitve volilnega molka so sicer predvidene globe v višini od 120 do 1200 evrov.

Slovenija, Politika
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...