Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Prihod brezjanske milostne podobe (foto: ARO)
Prihod brezjanske milostne podobe

Zahvalno romanje za evharistični kongres

Slovenija | 08.10.2010, 13:27

Pred štirimi meseci smo se zbrali v Celju na Slovenskem evharističnem kongresu, kamor je poromala tudi milostna podoba Marije Pomagaj z Brezij. Na svoji poti je obiskala devet župnij.

Prav vsak postanek je bilo novo doživetje, novo nedvoumno znamenje Božje prisotnosti med nami, je zapisal rektor na Brezjah p. Silvin Krajnc. Za milosti, ki jih je Marija delila v teh dneh, se bomo zahvalili jutri na Brezjah. Ob 9.30 se bo začela molitvena ura, ki jo bodo oblikovale župnije, ki jih je obiskala milostna podoba; ob 10.30 pa bo osrednja slovesnost. Somaševanje bo vodil celjski škof Stanislav Lipovšek.

PROGRAM

Romanje je sestavljeno iz dveh delov. Prvi del je molitvena ura. Oblikovalo jo bo devet župnij, ki jih je obiskala milostna podoba Marije Pomagaj.

Ob 10.30 bo sledila slovesna sveta maša, ki jo bo daroval celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Program sodelovanja devetih župnij na zahvalnem romanju na Brezje (župnij je devet, zato ima vsaka odmerjen kratek čas):

9.30: Molitvena ura. Sodelujejo: župnije Naklo, Šenčur, Nevlje, Ljubno ob Savinji, Šmartno ob Paki, Polzela, Vojnik, Šentjur pri Celju, sv. Duh Celje. 

10:30: Sveta maša.
Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.