Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Prihaja festival duhovne ritmične glasbe Ritem Duha 2010

Slovenija | 02.10.2010, 05:12

Salezijanski mladinski center Maribor in Radio Ognjišče 16. oktobra 2010 vabita na koncert avtorske duhovne ritmične glasbe RITEM DUHA.

Gre za "tekmovalni" festival duhovne glasbe s krščansko vsebino. Na njem lahko sodelujejo samo avtorji s skladbami, ki javno še niso bile izvajane. Čeprav je festival tekmovalen je dovolj priložnosti za druženje in tudi za aktivno sodelovanje v koncertnem delu v času glasovanja. »RITEM DUHA« vsako leto v slovenski prostor prinese 10 novih duhovnih skladb. Glasbena ustvarjalna moč na področju duhovne glasbe v Sloveniji je dokaj živa in po kvaliteti ne zaostajajo za komercialno. Izvajalci in avtorji so večinoma amaterji in mladi, ki se glasbeno udejstvujejo v korist župnijskih in drugih skupnosti ali to delajo iz lastne prepričanosti in vere v Jezusa Kristusa. Mnogi nastopi so zato prava manifestacija vere in pričevanja.

Delčke letošnjega izbora tekmovalnih skladb boste lahko slišali kmalu, če boste obiskali uradno spletno stran – www.ritemduha.net.

Na festivalu bo že tradicionalno možno kupiti CD z vsemi skladbami letošnjega festivala. Udeleženci lahko po promocijskih cenah kupijo tudi CD prejšnjih festivalov.

Povabljeni, da si 16. oktobra vzamete čas in ob 19.45 pridete na Vrbansko, v Maribor, na že 9. festival duhovne ritmične glasbe – RITEM DUHA 2010.

Vstopnice so vam na voljo na naslednjih prodajnih mestih:
SMC Maribor, Dragonijeva 6, Maribor
Slomškova knjigarna, Slomškov trg 3, Maribor
Frančiškani - Tromostovje, Prešernov trg 4, Ljubljana
Trgovina Salve, Rakovniška 6, Ljubljana

Več na: www.ritemduha.net

Slovenija, Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.