Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Molitev v radijski kapeli (foto: ARO: Molitev v radijski kapeli)
Molitev v radijski kapeli

26. škofijski molitveni dan za duhovne poklice

Cerkev na Slovenskem | 10.09.2010, 14:02

V Cerkvi na Slovenskem bo v soboto, 11. septembra 2010, potekal molitveni dan za duhovne poklice pod geslom: Nosite bremena drug drugemu, ki so ga slovenski škofje izbrali za geslo pastoralnega leta 2010/2011 kot leta krščanske dobrodelnosti in solidarnosti. Srečanje bo potekalo po vseh šestih (nad)škofijah.

Spored molitvenih srečanj po posameznih (nad)škofijah:

Škofija Celje

Petrovče, bazilika Marijinega obiskanja: ob 9.00 bo molitvena ura, v dominikanskem samostanu pa srečanje ministrantov z novomašniki, ob 10.00 pa somaševanje, ki ga bo vodil mariborski nadškof pomočnik msgr. dr. Marjan Turnšek.

Škofija Koper

Sveta Gora pri Gorici, bazilika Marijinega vnebovzetja: ob 8.00 bo začetek peš romanja po skupinah na Prevalu, med romanjem bo molitev križevega pota. Ob 09.30 bo molitvena ura za duhovne poklice v baziliki, v kapeli Marijinega prikazanja pa srečanje za ministrante, otroke in mlade. Ob 10.30 bo somaševanje vodil koprski škof msgr. Metod Pirih. Ob 13.00 bo koncert otroškega zbora iz Marezig, sledila pa bo predstavitev Škofijske Karitas Koper ob 20. obletnici njenega delovanja. Srečanje se bo zaključilo z litanijami Matere Božje.

Nadškofija Ljubljana

Brezje, bazilika Marije Pomagaj: ob 9.00 molitvena ura, ob 10.30 pa bo somaševanje vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Antona Stresa. Sodelovali bodo ministranti iz dekanije Radovljica. Po maši bo srečanje ministrantov z nadškofom.

Nadškofija Maribor

Ptujska gora, bazilika Marije Zavetnice na Ptujski Gori sv. Marije: ob 8.30 bo molitvena ura pred Najsvetejšim, v Frančiškovi dvorani pa program za ministrante, ob 09.30 pa bodo pete litanije Matere Božje. Ob 10.00 bo somaševanje vodil mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Franc Kramberger. Pri molitveni uri in sv. maši bodo sodelovali duhovniki in verniki iz bistriško-konjiškega naddekanata.

Škofija Murska Sobota

Velika Polana, župnijska cerkev Srca Jezusovega: od 09.00 do 11.00 bo srečanje za ministrante, ob 10.00 pa molitvena ura. Ob 11.00 bo somaševanje vodil generalni vikar Franc Režonja.

Škofija Novo mesto

Mirna Peč, župnijska cerkev: ob 9.00 bo molitvena ura za duhovne poklice, ob 10.00 pa somaševanje, ki ga bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.