Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar
Vogel - prenos bo! (foto: ARO)
Vogel - prenos bo!

32. SREČANJE PRO-jevcev in poslušalcev od 20. do 22. avgusta na Voglu

| 19.07.2010, 14:16

Letošnje srečanje prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče bo v nedeljo, 22. avgusta, na Voglu, na višini 1.535 metrov, kamor te v šestih minutah popelje gondola - nihalka. Osrednje dejanje bo seveda sveta maša ob 10. uri, ki jo bo daroval nadškof Alojz Uran. Vsa prenočišča so trenutno že zasedena. Na spodnji številki se lahko vpišete na čakalno listo.

Vendar srečanje ne bo omejeno samo na nedeljo, ampak se začne že v soboto, 21. avgusta, ko bomo v poznem popoldnevu skupaj obhajali sveto mašo na višini 1.650 metrov - pri križu, ki je bil postavljen leta 1935 kot spomin na evharistični kongres, potem je bil podrt, a leta 2004 ponovno postavljen. Do te višine se bo mogoče pripeljati tudi s štirisedežnico - za vožnjo gor in dol bo treba odšteti samo dva evra. In v sobotnem večeru bomo seveda pripravili tudi pro-jevski program, takšen, kot se spodobi za planinski svet.

Če pa bi si kdo želel, kar ves vikend preživeti na Voglu, bo imel možnost, saj bodo delavci Alpske vasi na Voglu sprejemali rezervacije za dve nočitvi ali pa samo za eno nočitev. Seveda pa nam mora biti takoj jasno, da je število ležišč omejeno. Obratovalni čas nihalke je sicer med 8. in 18. uro, a se dogovarjamo: če bo dovolj prijav, bi bila v petkovem večeru - to je 20. avgusta - zadnja vožnja denimo ob 19.00, da bo tako lažje za vse, ki bodo v petek še v službah.

Za 32. srečanje bi lahko rekli, da bo mini ponovitev osmih radijskih počitnic, saj bo vsak dan sveta maša, program in druženje med dobrimi ljudmi, hkrati pa se bo lahko še vsak sam odpravil na kakšen bližnji vrh in se naužil gorskega zraka. Pa tudi tisti, ki težko hodi, bo lahko užival na Voglu, saj se bo z lahkoto pripeljal na Vogel in potem bo imel le nekaj korakov do najbližje koče in do prostora, kjer bo sveta maša. Čeprav se zahteva za planinski svet planinska obutev, smo lahko na Voglu skorajda kar v natikačih ali v sandalih. Če mislimo iti vsaj malo naokrog, to je vsaj 10 minut hoje v eno smer in potem nazaj, potem pa že potrebujemo dober čevelj, vsaj dober športni copat.

Križ na Orlovih glavah
Križ na Orlovih glavah © ARO

Številka Alpske vasi na Voglu za sprejem rezervacij
za naše srečanje od 20. do 22. avgusta:
051 644 316

Trenutno so vsa ležišča že zasedena. Lahko se vpišete v čakalno listo. Prosimo za razumevanje!

 

Kaj pa cene?

Najprej naj napišem, da je v t.i. paketnih cenah vključena povratna vožnja z nihalko - gondolo, potem pa so zraven nočitve in tudi hrana oz. brez nje:

  • Če boste prenočili s sobote na nedeljo ter si zraven zaželeli tudi v soboto zvečer večerjo in v nedeljo zjutraj zajtrk, vas bo stalo 32 evrov; če boste samo prenočili in imeli zajtrk, bo cena 30 evrov; če pa boste samo prenočili (brez hrane), potem odštejete 27 evrov.
  • Če boste prišli na Vogel že v petek (20. 8.), potem vas bosta stala 2 polpenziona, skupaj s prevozom, 60 evrov; če ne boste večerjali, ampak imeli samo 2 x zajtrk, potem je cena 55 evrov; če pa tudi zajtrka ne bi imeli, potem bo strošek 50 evrov.
  • Kdor bo prišel samo v nedeljo k sveti maši in bo še kakšno uro ostal na Voglu, bo cena za vožnjo z nihalko 9 evrov in 50 centov.
  • Kdor bo na Voglu prespal, je potrebno doplačilo za turistično takso in sicer 1 evro in 1 cent na dan, za otroke 51 centov.
  • Alpska vas daje tudi popuste za otroke: do drugega leta zastonj, do šestega leta 50 % popusta in do 12. leta 30 % popusta.

Vabljeni na 32. srečanje prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče, ki bo v nedeljo, 22. avgusta, oziroma od 20. do 22. avgusta na Voglu. Kdor se bo odločil za t.i. vikend paket ali za nočitev s sobote na nedeljo, naj pokliče številko: 051 644 316 in si rezervira ležišče in ustrezno storitev.

Vogel - pogled na smučišča v poletni preobleki
Vogel - pogled na smučišča v poletni preobleki © ARO