Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Cvijeta Pahljina (foto: ARO)
Cvijeta Pahljina

Tabor za duhovno rast

Oddaje | 25.06.2010, 09:38

''Stat crux dum volvitur orbis'' je geslo kartuzijanov. Križ stoji, svet se pa vrti. Od štirih kartuzij, ki so bile na slovenskih tleh, je samo ena živa. V poletnih mesecih pa sta živi dve. Ta druga je Kartuzija Žiče, ki pod vodstvom zdravnice psihiatrinje Cvijete Pahljina že dvanajsto leto vabi na „Tabor za duhovno rast“.

Od 5. 7 do 10. 7 ste vabljeni zakonci, potem pa v naslednji tednih še srednješolci, študentje, mešane skupine. O dogajanju vas bomo obvestili tudi na valovih Radia Ognjišče.

Modro nebo… njegova širina vzbuja željo po neskončnih razsežnostih in obnavlja večno človeško vprašanje: Ali je kdo tam zgoraj ? Vprašanje izhaja iz naše goreče potrebe , da je Nekdo, ki bi nas razumel v popolnosti, ki bi nas imel rad, kljub vsem napakam in žlehtnobi, ki smo jo sposobni, ki bi nas potolažil, ko smo žalostni in nam povedal , da smo dragoceni, Nekdo ki bi nam povedal, da je naša življenjska pot globoko smiselna in zato je nujno potrebno, da jo prehodimo do konca.

Viktor Frankl je zapisal, da se iz ruševin vidijo zvezde najbolje. Morda pa boste tudi v v objemu miru starodavnih zidov našli svojo zvezo, svoj mir in svoj resnični jaz.

Prijavite se lahko na elektronski naslov: cvijeta.pahljina@siol.com ali na tel.: 03 759 31 10

Oddaje
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.