Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović

Mašniška posvečenja v Cerkvi na Slovenskem

Cerkev na Slovenskem | 26.06.2010, 01:58

Na praznik sv. apostolov Petra in Pavla v torek, 29. junija 2010, bodo slovenski (nad)škofje posvečevali nove duhovnike. V Cerkvi na Slovenskem bo letos posvečenih 14 novomašnikov.

Celjska škofija

Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek bo v torek, 29. junija 2010, ob 16.00 v stolnici sv. Daniela v Celju v novomašnika posvetil diakona dr. Janeza Kozinca iz stolne župnije sv. Danijela v Celju in Urbana Lesjaka iz župnije Šentjur pri Celju ter minorita Antona Brinjovca iz župnije Mozirje.

Koprska škofija

Koprski škof msgr. Metod Pirih bo v torek, 29. junija 2010, ob 17.00 na Sveti Gori pri Gorici v novomašnike posvetil tri diakone: Boštjana Fegica iz župnije Šturje, Marka Sabotiča iz župnije Borjana in Andreja Vončino iz župnije Prvačina.

Ljubljanska nadškofija

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres bo že v soboto, 26. junija 2010, ob 16.00 v stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani v novomašnika posvetil diakona Erika Šviglja iz župnije Unec in Martina Zlobka iz župnije Komenda. Iz redovnih skupnosti bo posvetil frančiškana br. Andreja Pollaka iz župnije Ljubljana – Bežigrad, salezijanca Grego Valiča iz župnije Ljubljana – Ježica in jezuita Marjana Kokalja iz župnije Selca nad Škofjo Loko.

Mariborska nadškofija

Mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Franc Kramberger bo v torek, 29. junija 2010, ob 15.00 v stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru v novomašnika posvetil diakona Damjana Mlinariča iz župnije Ptuj-Sv. Peter in Pavel in Sebastijana Valentana iz župnije Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

Murskosoboška škofija

Murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf bo v torek, 29. junija 2010, ob 16.00 v stolnici sv. Nikolaja v Murski Soboti v novomašnika posvetil diakona Gorana Merico iz župnije Murska Sobota.

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...