Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Mašniška posvečenja v Cerkvi na Slovenskem

Cerkev na Slovenskem | 26.06.2010, 01:58

Na praznik sv. apostolov Petra in Pavla v torek, 29. junija 2010, bodo slovenski (nad)škofje posvečevali nove duhovnike. V Cerkvi na Slovenskem bo letos posvečenih 14 novomašnikov.

Celjska škofija

Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek bo v torek, 29. junija 2010, ob 16.00 v stolnici sv. Daniela v Celju v novomašnika posvetil diakona dr. Janeza Kozinca iz stolne župnije sv. Danijela v Celju in Urbana Lesjaka iz župnije Šentjur pri Celju ter minorita Antona Brinjovca iz župnije Mozirje.

Koprska škofija

Koprski škof msgr. Metod Pirih bo v torek, 29. junija 2010, ob 17.00 na Sveti Gori pri Gorici v novomašnike posvetil tri diakone: Boštjana Fegica iz župnije Šturje, Marka Sabotiča iz župnije Borjana in Andreja Vončino iz župnije Prvačina.

Ljubljanska nadškofija

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres bo že v soboto, 26. junija 2010, ob 16.00 v stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani v novomašnika posvetil diakona Erika Šviglja iz župnije Unec in Martina Zlobka iz župnije Komenda. Iz redovnih skupnosti bo posvetil frančiškana br. Andreja Pollaka iz župnije Ljubljana – Bežigrad, salezijanca Grego Valiča iz župnije Ljubljana – Ježica in jezuita Marjana Kokalja iz župnije Selca nad Škofjo Loko.

Mariborska nadškofija

Mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Franc Kramberger bo v torek, 29. junija 2010, ob 15.00 v stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru v novomašnika posvetil diakona Damjana Mlinariča iz župnije Ptuj-Sv. Peter in Pavel in Sebastijana Valentana iz župnije Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

Murskosoboška škofija

Murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf bo v torek, 29. junija 2010, ob 16.00 v stolnici sv. Nikolaja v Murski Soboti v novomašnika posvetil diakona Gorana Merico iz župnije Murska Sobota.

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...