Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Virtualni prijatelji Radia Ognjišče se srečujemo na Facebooku!

| 25.05.2010, 12:20

"Spletno pismenim" ni treba posebej pojasnjevati, kaj je Facebook (krajše FB) oz. po slovensko Knjiga obrazov. Ustanovitelj je Mark Zuckerberg, ki je spletišče izdelal kot študent na univerzi na Hardvardu za potrebe univerze. Zaživela je 4. februarja 2004. Šele leta 2006 je bila odprta za javnost. Spletna stran FB je imela januarja 2010 po celem svetu več kot 360 milijonov aktivnih uporabnikov, od tega je danes približno 550.000 Slovencev. 32,29 % "on-line Slovencev" je na FB (januar 2010). Številka, jasno, ni dokončna ...

4. marca 2010 smo se temu velikemu omrežju pridružili tudi mi, Radio Ognjišče Danes, 25. maja, smo v jutranjih urah pozdravili 800. "oboževalca". Ta številka ni visoka, smo pa veseli, da počasi, a vztrajno raste. Svoje virtualne prijatelje (t. i. "oboževalce") vsakodnevno obveščamo o zunanjem dogajanju na Radiu Ognjišče, ki je slišen v etru in tistem iz zakulisja. Ko objavimo kak zanimiv članek, jih povabimo na našo spletno stran, se pohecamo, izmenjujemo mnenja, objavljamo zanimive slike. Večina "naših" vpise le prebira, nekaj pa je stalnih "debaterjev", ki komentirajo in "dvignejo palec", če jim je vpis všeč. Veseli smo, da je tistih, ki si upajo pokukati iz anonimnosti na naši FB strani, čedalje več. Vključujejo se tudi drugi radijski sodelavci, ki z bolj ali manj resnimi pripombami popestrijo našo "radijsko steno".

Na FB redno vabimo k poslušanju zanimivih oddaj. V teh časih, ko smo zaposleni in si je ob določeni uri težko vzeti čas za poslušanje priljubljene oddaje na Radiu Ognjišče, je fino, da skoraj vsako oddajo, ki jo zamudiš, lahko slišiš v našem zares bogatem radijskem arhivu tudi dneve, tedne in leta potem. Samo vedeti moraš ime oddaje in približen datum.

Zakaj smo mi, Radio Ognjišče, na FB? V promocijske namene, za razbijanje tabujev, za nabiranje simpatij tistih, ki nas še ne poznajo in bodo morda šele postali naši poslušalci čez desetletje, dve, ali tri.

Pridružite se tudi vi skupini virtualnih Prijateljev Radia Ognjišče!
Če bi tudi vi radi iz prve roke izvedeli, kaj se dogaja v naši radijski kleti in zunaj nje, ter ste že registrirani na FB, vas prijazno vabimo, da se vpišete med naše "oboževalce" in sodelujete v debatah. Stisnite gumb "Všeč mi je" na desni strani, kjer vidite virtualno "knjigo obrazov", pa smo skupaj.

Ste že na FB in morda celo naši "oboževalci"? Prosimo vas za pomoč!
Naj se vest o Radiu Ognjišče na FB čimbolj razplamti še med druge vaše virtualne prijatelje, za katere veste, da bi nas lahko povezovale pozitivne vrednote, kot so iskrenost, prijateljstvo, vera, zdravje, humor in še kakšna. Zelo vam bomo hvaležni. Niti ni treba, da poslušajo Radio Ognjišče, da le veste, da so dobronamerni in se nad našimi vpisi ne bodo "zmrdovali".

Če bi radi izbrali, koga boste povabili, naredite tako:

  1. Odpreš "zid" Radia Ognjišče na strani Facebooka, klikneš levo zgoraj na "Priporoči prijateljem" (pod našim ogenjčkom in napisom Radio Ognjišče), počakaš, da se naložijo vsi, potem se odpre okence "Predlagaj Radio Ognjišče prijateljem" in v njem slikice vseh prijateljev.
  2. Naslednji korak je, da označiš prijatelje, ki bi jim priporočil "oboževanje" Radia Ognjišče. Zraven bodo dobili "kljukico", stisneš še "Pošlji vabila" in vabilo bo v hipu poslano izbranim prijateljem.

Kako to storite po hitri poti? Hkrati lahko označite in povabite vse svoje prijatelje, če nimate volje in časa izbirati, koga bi povabili in koga ne, ker imate preveč prijateljev, da bi delali selekcijo.

  • Odpreš "zid" Radia Ognjišče na strani Facebooka, klikneš levo zgoraj na "Priporoči prijateljem" (pod našim ogenjčkom in napisom Radio Ognjišče), potem počakaš, da se naložijo vsi, potem se odpre okence "Predlagaj Radio Ognjišče prijateljem" in v njem slikice vseh prijateljev.
  • Vsem svojim prijateljem lahko vabilo pošlješ tako, da v brskalnik (to je tam, kjer je vpisan naslov spletne strani, kjer se nahajaš) vtipkaš kodo: 
javascript:elms=document.getElementById('friends').getElementsByTagName('li');for(var fid in elms){if(typeof elms[fid] === 'object'){fs.click(elms[fid]);}}

Najlepša hvala za pomoč! Razširimo naše plamenčke še med vaše prijatelje. Ne boli, je brezplačno in včasih celo zabavno. :) Dobrodošli torej v družbi virtualnih Prijateljev Radia Ognjišče.

P. S. Še niste na FB, vas pa vseeno zanimajo novičke iz radijske kleti? Bere lahko vsak! Berete jih lahko tudi, če niste naši "oboževalci", le komentirati ne morete. Kliknite in že smo/bomo povezani.

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...