Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc

Komedijo Radio Plamen ponovili 34 krat

Radijski utrip | 17.05.2010, 09:36

Minuli konec tedna je bil v znamenju ponovitev predstave Radio Plamen, ki jo je za sodelavce radia pripravil Marjan Bunič. Od petka do nedelje smo gostovali v Ljudskem domu v Kranjski Gori, v župnijski dvorani v Žužemberk, v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, v avli OŠ Ivan Tavčar v Gorenji vasi in v župnijski dvorani v Cerkljah na Gorenjskem.

Sodelavec Jure Sešek je na svojem blogu po sklepu zadnje igre zapisal:

Rumene novice bi blog, ki je pred vami, naslovile: "Voditelja Ognjišča ujeli s spuščenimi hlačami!" Razumeti bi morali dobesedno. Ali pa: "Sodelavci Radia Ognjišče ne poznajo ure!" ...

Vem, potrebujete podnapise. Ta konec tedna smo s predstavo Radio Plamen gostovali v Kranjski gori, Žužemberku, Novem mestu, Gorenji vasi in v Cerkljah. Deležni smo bili polnih dvoran, radostnega smeha, lepo obloženih miz in stiska rok prijaznih ljudi. Srečanj, ki so ostala v nas, je bilo doslej veliko preveč, da bi jih našteval. Poln jih je bil tudi ta konec tedna.

Lagal bi, če bi dejal, da igralci nocoj nismo rahlo utrujeni. Pa vendar: lepega je neizmerno več, kot težkega. V Kranjski gori smo bili precej prezgodaj, pa smo jo mahnili na lep sprehod po svežem gorenjskem zraku. Časa med predstavama na Dolenjskem pa je bilo v soboto zelo malo. Prvo predstavo smo nekoliko skrajšali, skoraj leteli v Novo mesto in tik pred zdajci uspeli pripraviti oder. Izšlo se je! Še dobro. Smo pa pri krajšanju predstave nekoliko čarali in skoraj poslali Marjana brez hlač na oder. Zadevo je reševala Lidija, ki je zadnje dejanje oblačenja izpeljala na odru. Brez skrbi, vse je bilo spodobno! Toneta je namesto restavratorstva čakala kratka avdicija, Matejin Jakob pa nas je naglas (med predstavo) opozarjal na napake ...

Danes (16. maj) smo napolnili avlo OŠ Gorenja vas in naše želodčke z dobrotami, ki so jih pripravili prijazni gostitelji. To se nam, veste, redno dogaja. Zato tudi zdajle - hvala vsem gostiteljem! Ker kaže, da je bila nocojšnja predstava v Cerkljah na Gorenjskem ena zadnjih, smo jo začinili z vložki, ki sodijo k slovesu. Ve se, da predstave, ki se poslavljajo, prinesejo tudi kakšno presenečenje. No, kakor za koga.

Skupinske fotografije z gostitelji
Skupinske fotografije z gostitelji © ARO

Če ste Radio Plamen videli, naj vam zaupam, da je nocoj, pred izvrstnim občinstvom in ob čudovitem razpoloženju, Dariu Žvrgi uspelo narediti avdicijo. Kako je bil presenečen ... Sam namreč ni pričakoval, da mu bo v 37. poizkusu končno uspelo;) Za nagrado je, do prve zadrege, vodil nočni program. Marjetice nismo izpustili brez deklamacije, Pepelka je imela kratek podaljšek. Tako se že dolgo nismo smejali! Blog ne premore orodij, s katerimi bi lahko opisal kako fletno smo se imeli.

Res, Radio Plamen nam je dal vetra! ... Pardon, nam je dal ognja! Pred nami je nekaj dogovorov za junij, morda kak jesenski nastop, a vse kaže, da moč žerjavice počasi pojenja. Je že tako - in tako je prav! Ogromno nam je dal, videlo nas je preko 6000 ljudi, darežljivi ste bili s prispevki. V imenu radia, hvala! V svojem in Uršinem imenu pa se vsem soigralcem zahvalim za dobro voljo, energijo in sem vesel vezi, ki so se spletle med nami, med nami in poslušalci ter radiem in tistimi, ki ga doslej morda sploh niso poznali.

Marjan, bravo! Bilo je "ludo i nezaboravno", pa čeprav nam je vmes zmanjkovalo glasu, pa čeravno smo utrujeni spali v avtu, ko smo se blizu novega jutra vračali z akcij. Bilo je lepo, pa čeprav smo na poti skuhali kak prekršek ... Najtežje je bilo verjetno "skakati od doma", iskati varstvo ali se usklajevati s sozakoncem, starši ... A brez vsega omenjenega, bi tudi lepega ne bilo. Zato: ustvarili smo Radio Plamen in videli: bilo je prav dobro;)

Obiskovalci
Obiskovalci © ARO

Radijski utrip, Dogodki
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Medved (photo: Janko Ferlic) Medved (photo: Janko Ferlic)

Letos odobren odstrel 54 medvedov manj kot lani

Ministrstvo za naravne vire in prostor je na podlagi strokovnega mnenja Zavoda za gozdove Slovenije in Zavoda RS za varstvo narave ter študije o stanju populacije medveda, ki jo je pripravila ...