Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Redovnice o svoji vlogi v družbi

| 08.05.2010, 09:04

Na 5-dnevnem plenarnem zasedanju Mednarodne zveze vrhovnih predstojnic, ki se je začel v petek, se je zbralo skoraj tisoč redovnic iz 75 dežel. Tema srečanja je vzeta iz pesmi svetega Janeza od Križa: Poznam studenec, ki se izliva in teče, čeprav je noč.

Predsednica omenjene zveze generalna predstojnica kongregacije Naše Gospe sionske sestra Maureen Cusick je ob razlagi gesla opozorila je, da je živimo v času teme. Potresi uničujejo na tisoče življenj in domov, vulkanski pepel zatemnjuje nebo, nafta zastruplja morja. Ob tem pa je zatrdila, da se redovnice nočejo izneveriti svoji preroški vlogi v zgodovini, ki je ta, da oznanjajo pogled na svet, ki temelji na evangeliju s sporočilom usmiljenja in sočutja. Svojo preroško vlogo v Cerkvi kot posvečene žene jemljejo resno, saj želijo ponesti Božjo besedo tistim, ki so na obrobju družbe in tudi na robu Cerkve.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...