Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Redovnice o svoji vlogi v družbi

| 08.05.2010, 09:04

Na 5-dnevnem plenarnem zasedanju Mednarodne zveze vrhovnih predstojnic, ki se je začel v petek, se je zbralo skoraj tisoč redovnic iz 75 dežel. Tema srečanja je vzeta iz pesmi svetega Janeza od Križa: Poznam studenec, ki se izliva in teče, čeprav je noč.

Predsednica omenjene zveze generalna predstojnica kongregacije Naše Gospe sionske sestra Maureen Cusick je ob razlagi gesla opozorila je, da je živimo v času teme. Potresi uničujejo na tisoče življenj in domov, vulkanski pepel zatemnjuje nebo, nafta zastruplja morja. Ob tem pa je zatrdila, da se redovnice nočejo izneveriti svoji preroški vlogi v zgodovini, ki je ta, da oznanjajo pogled na svet, ki temelji na evangeliju s sporočilom usmiljenja in sočutja. Svojo preroško vlogo v Cerkvi kot posvečene žene jemljejo resno, saj želijo ponesti Božjo besedo tistim, ki so na obrobju družbe in tudi na robu Cerkve.

Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...