Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Maturantje bodo plesali z Radiem Ognjišče

| 21.05.2010, 08:45

Radio Ognjišče že tradicionalno posoja radijske valove Plesni zvezi Slovenije, pod okriljem katere se bo danes v 51 mestih (od tega 23 po Sloveniji) po osmih državah, v poskočnih ritmih odvrtelo vsaj 25.000 mladih. Znova bomo skušali poruišiti Guinnessov rekord v sočasnem plesu četvorke.

V Mariboru, kjer pričakujejo več kot 3000 mladih, bo maturante pozdravil predsednik republike Danilo Türk, ki se mu bo pridružil tudi tamkajšnji župan Franc Kangler.

Na osrednjem prizorišču na Titovem mostu bodo predstavniki Fundacije z glavo na zabavo z različnimi dejavnostmi opozarjali na pomen zabave brez alkohola. Letošnja četvorka namreč poteka pod geslom "Maturantska četvorka brez alkohola."

Ob zvoku znamenitega Straussovega valčka bodo maturantje v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Madžarskem, v Bosni in Hercegovini, Makedoniji, na Slovaškem in Češkem zaplesali natanko ob 12. uri. Zato bo naš program ob prelomu dneva spremenjen. Danes bomo torej maturantsko razpoloženi. Bodite mladi z nami!

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...