Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež odhaja na Portugalsko

Cerkev po svetu | 11.05.2010, 02:47

Papež Benedikt XVI. bo malo pred deveto uro odpotoval na Portugalsko, kjer bo ostal do petka. Ob deseti obletnici beatifikacije fatimskih vidcev bo obiskal Lizbono, Fatimo in Porto. Generalni koordinator obiska monsinjor Carlos Azevedo je zapisal, da že pred papeževim obiskom žanjejo nekatere sadove njegovega potovanja. Poudaril je predvsem zanimanje številnih ljudi za srečanje s svetim očetom.

Koordinator papeževega obiska msgr. Azevedo je povedal, da se je za srečanja s papežem prijavilo že več ljudi, kot je prostih mest. Nekaj izrednega je videti tako veliko navdušenja, je povedal. Po njegovem prepričanju ljudje čutijo odgovornost, ki jo ima sveti oče. Upajmo, da tega navdušenja ne bodo zadušile gospodarske težave, za katere vemo, da danes ogrožajo življenje ljudi, je dejal.

Po besedah monsinjorja Azeveda je zanimivo analizirati vpliv papeževega obiska na delavce v medijih, ki se srečujejo z dobro organiziranostjo Cerkve in tudi spreminjanjem ljudi, ki bodo razmišljali o dogajanju v Cerkvi v novi luči. Med sadovi teh mesecev priprave je tudi boljše razumevanje, ki so ga ljudje nasploh in zlasti kristjani dobili o papežu Benediktu XVI., je dejal škof. Spomnil je, da je v knjigarnah naprodaj približno 50 različnih knjig o Benediktu XVI., ki so prevedene v portugalščino. Ljudje papeža spoštujejo in občudujejo zaradi njegovih idej.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...