Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Pravila za izrabo programskega časa za predstavitev mnenj o predlaganem referendumu

Slovenija | 07.05.2010, 04:17

Referendumska kampanja medijem naroča, da objavimo pravila za izrabo programskega časa. Na Radiu Ognjišče bomo kampanjo uradno začeli spremljati prihodnji teden.

Na podlagi 12. in 22. člena Zakona o referendumu in ljudski iniciativi in referendumski kampanji in Odloka o razpisu zakonodajnega referenduma o Zakonu o ratifikaciji Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške z dne 3. maja 2010

izdajam

pravila RADIA OGNJIŠČE

za izrabo programskega časa za predstavitev mnenj o predlaganem referendumu

1.

V času referendumske kampanje, ki jo bomo v skladu s temi pravili na RADIU OGNJIŠČE spremljali od 12. maja do vključno 6. junija 2010, lahko v programu RADIA OGNJIŠČE svoja stališča predstavijo vse stranke in posamezniki, ki v svojih programih in nastopih ne nasprotujejo (neposredno ali posredno) nauku Katoliške Cerkve in z njim povezanim krščanskim vrednotam.

2.

Ta pravila ne urejajo objavljanja dnevno aktualnih novic in poročil o dogajanju v času kampanje, kakor tudi ne strokovnih in tehničnih oddaj o referendumski zakonodaji in njeni izvedbi. V programu RADIA OGNJIŠČE bodo oddaje, novice, prispevki, režirani oglasi, brana obvestila, povezana s kampanjo, ločena s posebnim zvočnim znakom.

3.

Referendumske oddaje in prispevki bodo potekali skladno z načrtom, ki ga bo oblikovalo Uredništvo informativnega programa RADIA OGNJIŠČE.

4.

Politične stranke in posamezniki, ki v svojih programih in nastopih ne nasprotujejo (neposredno ali posredno) nauku Katoliške Cerkve in z njim povezanim krščanskim vrednotam, lahko znotraj razpoložljivega programskega časa naročijo pogovorne oddaje v dolžini 5, 10 ali 15 minut, ki se zaračunavajo po veljavnem ceniku za oglaševanje na RADIU OGNJIŠČE.

5.

Politične stranke in posamezniki, ki v svojih programih in nastopih ne nasprotujejo (neposredno ali posredno) nauku Katoliške Cerkve in z njim povezanim krščanskim vrednotam, lahko v sklopu oglasnih mest radijskega programa objavljajo plačana brana obvestila in režirane oglase, ki se zaračunavajo po veljavnem ceniku za oglaševanje na RADIU OGNJIŠČE.

6.

Plačilo oddaj, režiranih oglasov in branih obvestil mora biti opravljeno pred začetkom objav in se pri tem ne upošteva običajni popust za avans plačilo; v kolikor vnaprejšnjega vplačila ni, se oddaje, režirani oglasi in brana obvestila ne bodo objavili.

7.

RADIO OGNJIŠČE si pridržuje pravico, da odkloni snemanje oddaje in objavo branega obvestila, režiranega oglasa, če je to v nasprotju s programsko vsebino in temeljno radijsko usmeritvijo.

8.

Obdobje referendumske kampanje na RADIU OGNJIŠČE se začne 7. maja 2010 in konča 24 ur pred dnevom glasovanja, ko nastopi volilni molk.

9.

Pravila in rokovnik za izrabo programskega časa za predstavitev mnenj objavi RADIO OGNJIŠČE ob začetku kampanje in o njih obvesti organizatorje referendumske kampanje.

Poleg enkratne javne objave pravil o referendumski kampanji v programu RADIA OGNJIŠČE, bodo pravila v omenjenem času neprekinjeno objavljena tudi na spletni strani radio.ognjisce.si.

V Ljubljani, 7. maj 2010

Franci Trstenjak
glavni in odgovorni urednik RADIA OGNJIŠČE
Slovenija, Radijski utrip, Politika
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...