Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Križ - Križevac (foto: ARO)
Križ - Križevac

Spomladansko romanje v Medžugorje

Srečanja PRO | 08.04.2010, 11:12

Radio Ognjišče vas v sodelovanju z agencijo Quo Vadis vabi v času binkoštne devetdnevnice, od 16. do 19. maja, na lepo spomladansko romanje v Medžugorje. Za duhovno vodstvo bo poskrbel glavni in odgovorni urednik našega radia, Franci Trstenjak. Na poti boste obiskali še Mostar in Makarsko.

1. dan: petek, 14. maja: MOSTAR
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Novega mesta proti slovensko-hrvaški meji. Po opravljenih mejnih formalnostih nadaljevanje vožnje mimo Zagreba, Karlovca, Zadra in Splita vse do konca avtomobilske ceste, od tam pa v notranjost Hercegovine. Cilj današnjega dne je Mostar, kulturno središče Hercegovine. Sprehod po starem orientalskem delu Mostarja z ogledom glavnih znamenitosti: džamija, Turška hiša ... Podali se bomo tudi do slavnega mostu čez Neretvo, simbola mesta, ki je v zadnji vojni doživel hude trenutke, zdaj pa spet kraljuje nad reko! Naša prva romarska maša bo v mostarski stolnici. Še vožnja proti Medžugorju. Nastanitev. Večerja in nočitev.

2. dan: sobota, 15. maja: MEDŽUGORJE
Zajtrk. Ves dan je namenjen Medžugorju. V tej skromni hercegovski vasici se je 24. junija 1981 Marija prikazala šestim otrokom. Njeno sporočilo je bil klic k spreobrnjenju in molitvi za mir in spravo. Od takrat dalje romajo k medžugorski Mariji ali Kraljici miru romarji z vsega sveta, ustavila jih ni niti zadnja huda vojna. Udeležba pri sv. maši in ostalih romarskih pobožnostih. Po želji vzpon na Križevac ali Crnico. Prosto za individualne pobožnosti. Večerja in nočitev.

Medžugorje
Medžugorje © ARO

3. dan: nedelja, 16. maja: MEDŽUGORJE - MAKARSKA
Zajtrk. Po maši slovo od Medžugorja. Vožnja proti Jadranski obali in od tam v Makarsko, pristanišče in turistično središče v prostranem zalivu. Sprehod po slikoviti "rivi", da se malce nadihamo morskega zraka. Nato nadaljevanje poti po avtomobilski cesti mimo Splita, Zadra, Karlovca in Zagreba proti Sloveniji. Še vožnja mimo Novega mesta v Ljubljano.

Mostar
Mostar © ARO

Makarska
Makarska © ARO

Cena romanja: 175,00 EUR
Akontacija: 55,00 EUR
Odstopnina: 8,75 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo: 25,00 EUR.

V ceno je vračunano:

  • prevoz z udobnim visokopodnim in klimatiziranim avtobusom,
  • 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v penzionu z 2+ zvezdicama, pijača pri večerjah,
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacija.

Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.Pri prodaji turističnih aranžmajev zaračunavamo stroške prijave v višini 12,50 EUR na prijavo. Nasvet: Če želite sedež bolj spredaj, se čimprej prijavite.

Informacije prijave in vplačila:

QUO VADIS d.o.o., Vodnikova 130, Ljubljana
tel. 01/518-50-20, 01/518-50-50, faks: 01/518-50-80
e-pošta: info@quovadis.si, internet: www.quovadis.si
Odprto od ponedeljka do petka od 9. do 17. ure.

Srečanja PRO
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...