Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
800. oddaja PRO, Franci Trstenjak (foto: ARO)
800. oddaja PRO, Franci Trstenjak

800. oddaja PRO

Srečanja PRO | 06.04.2010, 15:45

Velikonočni ponedeljkov večer je bil na Radiu Ognjišče na poseben način prazničen, saj se je števec oddaje Prijatelji radia Ognjišče - PRO obrnil na številko 800.

Glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče Franci Trstenjak, se je v oddaji dotaknil nekaterih velikonočnih voščil – predvsem njihovih tekstov, ki naj bi nas na poseben način nagovorili in nam pokazali pot v naprej. Glede praznovanja 800. oddaje pa je dejal: „Do številke 700 smo okrogli jubilej praznovali z javno radijsko oddajo, ko smo pripravili koncert narodne zabavne glasbe. Tako smo pred dvema letoma za 700. oddajo pripravili koncert v dvorani Tivoli in takrat smo se poslovili v upanju, da se na podoben način srečamo v tisoči oddaji. Že takrat smo se odločili, da za 800. in 900. oddajo ne pripravljamo javnega dogodka ampak samo redno oddajo, ki naj bi bila vendarle drugačna.“

Posebnost 800. oddaje je bila v trenju pirhov – poslušalci so z nagradnim vprašanjem strli kar 40 pirhov in si tako prislužili lepe nagrade. Seveda so v oddaji bile vnovič predstavljene tuid osem počitnice v Primošten.

Vabljeni k posnetku oddaj PRO.

Srečanja PRO, Oddaje
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...