Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Pavlova votlina (foto: ARO)
Pavlova votlina

Papež obiskal votlino sv. Pavla

| 17.04.2010, 21:15

Papež se je ob prihodu na Malto popoldne srečal s predsednikom države, zatem pa se je kot romar odpravil v Pavlovo votlino, kjer je ta apostol narodov kot brodolomec preživel tri mesece. Na tem svetem kraju se je zadržal v zbrani molitvi, nato pa je nagovoril vernike.

Svetega očeta je v imenu vseh vernikov pozdravil malteški nadškof Paul Cremona. Izrazil je pripravljenost vseh, da prisluhnejo besedam Petrovega naslednika, kot so nekoč prisluhnili Pavlovim. Sveti oče pa je spregovoril o neizbrisnem pečatu, ki ga je Pavlov brodolom pustil Maltežanom. Omenil je veliko število duhovnikov in redovnikov, ki so z misijonskim žarom sv. Pavla zapustili Malto in oznanjali evangelij v oddaljenih deželah. Drug pomemben vidik Pavlovega brodoloma pa je ta, da njegov prihod na ta otok ni bil načrtovan. Vendar pa je bil Pavel, ki je na tako dramatičen način srečal Gospoda na poti v Damask, pripravljen na vsa presenečenja, saj je zanj življenje imelo smisel le v Kristusu. Vsaka njegova misel je bila namenjena oznanjevanju skrivnosti križa in Božje ljubezni.

“Evangeljske besede imajo tudi danes moč, da prodrejo v naša življenja”, je dejal papež “in ga vodijo k spreobrnjenju, k novemu življenju in prihodnosti upanja.” Vse zbrane je sveti oče povabil, naj še bolj v polnosti živijo svojo vero v družinah, na delovnih mestih in v družbi. Starše, učitelje in katehete pa je povabil, naj mladim spregovorijo o svojem osebnem srečanju z vstalim Jezusom, saj so prav mladi prihodnost Malte.

Ob sklepu se je papež ozrl še na številne grožnje svetosti življenja ter dostojanstvu zakona in družine. “Ali nimajo naši sodobniki potrebo po tem, da so vedno znova poklicani k dostojanstvu božjih sinov in vzvišenemu poklicu, ki smo ga prejeli od Kristusa?”, se je vprašal sveti oče. Celotna družba pa ima po njegovih besedah potrebo po tem, da bi branila temeljne moralne resnice, ki so temelj pristne svobode in napredka.

 

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...