Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Helena KrižnikHelena Križnik

Misijon 2009: Hoditi po Jezusovih stopinjah

Cerkev na Slovenskem | 18.03.2010, 12:38

V nedeljo bomo na Radiu Ognjišče začeli že peti radijski misijon, ki bo do 27. marca potekal pod naslovom „To delajte v moj spomin!“ Letos ga bodo vodili škofje, v minulih letih pa so nas po poti spreobrnjenja vodili frančiškani, minoriti, kapucini, jezuiti in lazaristi.

V tednu radijskega misijona se bodo vsak dan zvrstili trije misijonski pogovori, vsak večer pa bomo pripravili misijonski pogovorni večer, ki bo zaokrožil temo posameznega misijonskega dne. Na podoben način so potekali tudi dosedanji misijoni. Tako so prvega vodili jezuiti, drugega kapucini, tretjega lazaristi, četrtega, lanskega pa Frančiškovi bratje in sestre, ki so na ta način praznovali 800-letnico Vodila sv. Frančiška Asiškega. Misijon 2009 je nosil naslov „Hoditi po Jezusovih stopinjah.“

Provincial frančiškanov pater Viktor Papež je ob sklepu povedal, da je misijon zelo koristen za vso Slovenijo in tudi Slovence izven meja. „Mislim, da je govorica letošnjega misijona nagovorila tudi srca tistih, ki so se malo oddaljili od Cerkve,“ je povedal p. Viktor.

Provincial kapucinov brat Štefan Kožuh je ob sklepu četrtega radijskega misijona spregovoril o dvigu nad vsakodnevno življenje, ki ga ponuja radijski misijon: „Ta dvig je nujno potreben, da lahko zadihamo, se zazremo v nova obzorja, ki so božja in tako tudi potem, ko se spustimo dol, kakor apostoli z gore Tabor, postajamo tisti, ki bomo zagotovo njegove priče.“

Po besedah provinciala minoritov patra Milana Kosa pa je radijski misijon korak miru. „Če boste v sebi nosili Kristusov mir in dobroto, potem boste vršili poslanstvo v današnjem času.“

Več

Cerkev na Slovenskem, Radijski misijon
Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...