Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Misijon 2007: Živeti v Kristusu

Slovenija | 17.03.2010, 14:03

Pred nami pa je peti radijski misijon, ki ga pripravljamo na Radiu Ognjišče. Misijon, ki bo potekal od nedelje, 21. do sobote, 27. marca 2010 z naslovom: „To delajte v moj spomin“, bodo skupaj s člani odbora za pripravo slovenskega evharističnega kongresa vodili nadškofje in škofje.

Po besedah papeškega pridigarja kapucina p. Raniera Cantalamesse je misijon na valovih Radia Ognjišče edinstven primer v svetu, ko si oblikovalci radijskega programa v sodelovanju z duhovniki, redovniki in redovnicami, »upajo« na tako intenziven način posredovati evangelij v mediju. Letos se bomo s tem intenzivnim posredovanjem vere preko medija spopadli že petič.

Leta 2006 smo razmišljali na temo „Spoznajte Gospoda“ leto kasneje, na drugi radijski misijon pa na temo „Živeti v Kristusu“. O besedah apostola Pavla so med 25. in 31. marcem 2007 razmišljali bratje kapucini, ki so prav tisto leto obhajali 400-letnico prihoda v Slovenijo. Brat Štefan Kožuh je takrat povedal:

„Kaj stori glasnik, ki pride iz bojnega polja, kjer se je zgodila pomembna bitka? Morda je bila dosežena zmaga, morda je bil dosežen mir. Ko pride na trg, kjer ga ljudje čakajo ne bo začel na dolgo in široko razlagati, kako je potekala, kdo je poveljeval, kdo je bil največji junak – ne. Ljudje čakajo eno samo novico. Če so dosegli zmago bo vzklikal „Zmaga, zmaga“, če je bil sklenjen mir bo kričal iz vsega srca „Mir, mir, mir smo dosegli.“ In tukaj se zgodi tista potešitev, ki so jo ljudje tako potrebni.“

Naj bo bližajoči radijski misijon bogata priprava na veselje velikonočne nedelje in naj govorica letošnjega misijona nagovori tudi srca tistih, ki so se malo oddaljili od Cerkve.

Več

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Radijski misijon
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...