Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Ena ptička priletela, 2. del

| 13.03.2010, 17:55

V oddaji Pevci zapojte, godci zagod'te smo dali prostor skupinam, ki so 19. februarja na Pragerskem nastopile na drugem delu območnega srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž.

Utrinke s prvega dela območnega srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž smo predstavili že v prejšnji oddaji. Na obeh večerih, 12. februarja na Leskovcu in teden dni kasneje na Pragerskem, se je predstavilo 30 skupin.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Slovenska Bistrica, je srečanje pripravil v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev občin Makole, Oplotnica, Poljčane in Slovenska Bistrica.

V oddaji, ki smo jo podnaslovili »Ena ptička priletela« so igrali godci izpod Tinja, peli pa pevci Delavsko prosvetnega društva Svoboda Pragersko, pevke iz Ložnice, Prosvetnega društva Anice Černejeve Makole, mladi Fantje iz Koritnega, pevci izpod Boča, Kulturnega društva Janko Živko Poljčane, Vaberški fantje iz Kovače vasi pri Šmartnem na Pohorju in Vokalna skupina Pokoše, Kulturnega društva Košuta.

V oddaji smo tako slišali godce, večglasno petje ter pripovedne in ljubezenske pesmi, novoletno kolednico, pesem, ki opeva mladost in napev o letnih časih.

Mladi fantje s Koritnega
Mladi fantje s Koritnega © Vesna Sever

Vokalna skupina Pokoše
Vokalna skupina Pokoše © Vesna Sever

Pevke iz Ložnice, Prosvetnega Društva Anice Černejeve Makole
Pevke iz Ložnice, Prosvetnega Društva Anice Černejeve Makole © Vesna Sever

Pevci izpod Boča
Pevci izpod Boča © Vesna Sever

 

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...