Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Akcija za pomoč dijakom iz socialno šibkih družin

Radijski utrip | 14.03.2010, 15:05

Slomškova ustanova bo v sodelovanju z Radiem Ognjišče v torek, 16. marca, zbirala finančna sredstva za pomoč dijakom in študentom iz socialno šibkih družin.

Voditelja Mateja Feltrin Novljan in Blaž Lesnik se bosta ves dan vključevala v program in predstavljala življenje dijakov, profesorjev in drugih sodelavcev na Gimnaziji Želimlje in v Domu Janeza Boska. Ob 19. uri bo prenos skupnega koncerta vseh štirih katoliških gimnazij. Vzporedno s celodnevnim programom bo potekalo zbiranje sredstev preko telefonskih klicev. Brezplačna telefonska številka za darovanje bo 080 35 88. Lani smo s podobno akcijo, v kateri je program Radia Ognjišče potekal iz Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru, zbrali 22.000 evrov.

Slomškova ustanova

Slomškova ustanova je dobrodelni štipendijski sklad, ki je bil ustanovljen leta 2000 in podpira socialno šibke dijake katoliških srednješolskih vzgojno-izobraževalnih ustanov. Njeni ustanovitelji so (nad)škofije, katoliške gimnazije, cerkvene založniške in medijske ustanove ter dve ustanovi iz Krekove dediščine. V primeru gimnazij, ki imajo svoj interni štipendijski sklad (npr. gimnazije v Šentvidu, Mariboru in Želimljem), Slomškova ustanova daruje sredstva v ta sklad. Pri podeljevanju finančne pomoči upoštevajo naslednje vidike: osebni dohodek na družinskega člana, družine z več otroki, učni uspeh in nadarjenost, oddaljenost od šole in bivanje v dijaškem domu.

Radijski utrip
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...