Slavi Košir
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Tone Gorjup (foto: ARO)
Tone Gorjup

Bom znal kot Veronika obrisati izmučeni obraz

07.03.2010, 13:15

Še štirinajst dni nas loči od 5. radijskega misijona, ki ga navdihuje Jezusovo naročilo apostolom: „To delajte v moj spomin!“ Od 21. do 27. marca ga bodo vodili slovenski škofje, ki bodo za teden dni svoje stolne cerkve „zamenjali“ za radijski studio ter s pomočjo radijskih valov in spletnih strani izvrševali svojo posvečevalno, učiteljsko in pastirsko službo.

Zadnji teden v mesecu marcu bo program Radia Ognjišče izstopil iz utečenega vsakdana in ponudil vrsto priložnosti vsem, ki bi se želeli za trenutek ustaviti, pogledati vase in odkriti to, kar nas spremlja že vse življenje, a je postalo tako samoumevno, da tega več ne opazimo. Ustavili se bodo tudi nekateri naključni poslušalci naših valov in obiskovalci spletnih strani.

Radijski studio bo z 21. marcem postal Prešernov trg v Ljubljani, velika parlamentarna dvorana, mariborski Lent, portoroški Avditorij, velika prižnica s katere bodo prvič vse prebivalce Slovenije, zamejce in rojake na tujem nagovorili slovenski škofje. Bog daj, da bi bili tako glasni, pogumni in prepričljivi, kakor apostoli, ko so na binkoštni dan prišli iz zaprte dvorane in vsem, ki so se takrat mudili v Jeruzalemu, oznanili Kristusa.

Naj bo to priprava na letošnjo veliko noč ali evharistično slavje v Celju ali pa preprosto trenutek razmisleka, ki nas bo opozoril na našo vlogo na križevem potu, ki ga imenujemo zemeljsko življenje. Katera vloga mi je namenjena? Morda si kot Pilat že predolgo umivam roke. Bom znal kot Veronika obrisati izmučeni obraz, ki se bo iz množice zazrl vame. Bom pripravljen zaustaviti korak na poti domov, ko me bodo določili za Simona? Morda pa mi je namenjena Golgota in priznanje “ta človek je bil pravičen!” Tudi ti si povabljen na 5. radijski misijon. Prisluhni, čeprav le za trenutek!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Komentarji

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Državni zbor (photo: Rok Mihevc) Državni zbor (photo: Rok Mihevc)

Čakš o »visečih« glasovih v državnem zboru

Prihodnji teden bo politično zelo pester. Poslanci bodo glasovali o razrešitvi predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča in tudi o ustavni obtožbi predsednika vlade Janeza Janše. Nas, pri katerem ...

Rajko Štefanič (photo: Milan Skledar ) Rajko Štefanič (photo: Milan Skledar )

Poslovil se je Rajko Štefanič (1947 - 2021)

V dopolnjenem 75. letu se je po hudi bolezni poslovil Rajko Štefanič, kmet in gostilničar iz Zupančičevega hrama v Dragatušu, dolgoletni predsednik Zveze lastnikov gozdov Slovenije, ki si je ...