Jože Bartolj
Marko Zupan
Tone Gorjup
Misijon v Amazoniji (foto: Stane Kerin)
Misijon v Amazoniji

Pustna Sobotna iskrica žari

24.02.2010, 08:22 Robert Božič

Pustna Sobotna iskrica je izzvenela, njen odmev pa še dolgo ne bo potihnil. Radost se bo iz Slovenije preselila v Južno Ameriko. S. Agata Kociper, ki deluje na misijonu v Amazoniji, kamor je namenjena letos zbrana vsota evrov, se takole zahvaljuje vsem darovalcem:

Spoštovani organizatorji letošnje Pustne Sobotne iskrice, iskreno in toplo pozdravljeni. Še posebej pozdravljeni vsi darovalci za naše potrebe v Amazoniji.

Verjetno boste še kar nekaj časa podoživljali ta pester in dobrodelni filmček akcije za Brazilijo, v katerega ste vložili vse moči. Rada bi, da bi se odprli za našo zahvalo in pozdrav z brazilskih poljan. Naj vam povem, da sem, na pustno soboto, tudi jaz od zgodnjega jutra, do večerne ure prek interneta spremljala bogat dan. Zares nekaj neverjetnega našim očem, a Božjim je vse mogoče. Tudi to, kar ste uspeli skupaj spraviti v sami organizaciji, z udeležbo v dvorani, z maškarami, imenitnim čarovnikom Grego, glasbo, plesalci ... Z vsem doživetim ste nas zares očarali za dobro in plemenito življenje, tako doma kot v misijonih.

Naj letošnja Pustna Sobotna iskrica žari in se blešči v vašem in našem srcu, ne samo danes, ampak vse dni tega Gospodovega leta 2010. Še več, vse življenje! Naj vse iskrice upanja ki so se porodile iz vaših darežljivih in ljubečih rok, zasvetijo kot ozvezdje neba, ter pričajo svetu da je slovenski narod kot gorčično zrno, majhen v primerjavi z brazilskim ki šteje okrog 190 milijonov, a zmožen tako velikih in tolikih dejanj pristne in osvobajajoče ljubezni.

Nimam besed za to, kar ganjena čutim v srcu danes, zato pa rajši spregovorim z Jezusom: "Karkoli ste storili kateremu teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili."

Štejte si v ponos, da ste tako intenzivno vključeni med indijanska ljudstva v tem obširnem pragozdu, ob velikanskih rekah, ki nas osvežujejo in dajejo hrano za preživetje. Mi pa smo ponosni na vas. Lep pozdrav tudi od vseh sester, naše inšpektorice s. Carmelite in škofa ki vam v imenu domačinov skupaj izrekamo milijonkrat BOG PLAČAJ, OBRIGADA (v portugalščini - hvala) ANJU (v indijanskem jeziku - tukano - hvala lepa).

Vaša vedno hvaležna misijonarka s. Agata Kociper

 

Sodelavci Radia Ognjišče se iskreno pridružujemo zahvali s. Agate in znova s ponosom spoznavamo kako čuteče, darežljive in solidarne poslušalce premoremo. Hvala vam!

Zahvala pa je namenjena tudi s. Agati, ki se zaveda kako prav je vzdrževati trdno vez z domovino in ljudmi, ki cenijo žrtvovanje misijonarjev. Veseli smo, da lahko povezujemo oboje! Nasvidenje na pustno soboto leta 2011!

P.S. Še vedno pa vas vabimo k darovanju za Amazonijo. Spletni obrazec (najdete ga na desni strani naše osnovne spletne strani) bo vabil k darovanju do konca meseca. Hvala!

Dvigalo (v ozadju) in vse zbrane je blagoslovil škof Jurij Bizjak. (photo: VaticanNews) Dvigalo (v ozadju) in vse zbrane je blagoslovil škof Jurij Bizjak. (photo: VaticanNews)

»Jožica, bodi ponižna, ni se treba delati heroja«

V vasi Cesta pod Vipavskim križem je včeraj škof Jurij Bizjak slovesno blagoslovil montažno dvigalo, ki bo Jožici Ličen omogočilo večjo samostojnost in možnost gibanja. Dvigalo je bilo najprej ...

Klic dobrote 2022 (photo: Tatjana Splichal) Klic dobrote 2022 (photo: Tatjana Splichal)

"Priznam, sinoči sem zelo težko zaspala"

Priznam, sinoči sem zelo težko zaspala. Zvečerilo se je in dan se je že pošteno nagnil proti današnjemu jutru, ko sem v glavi še vedno prevrtavala film letošnjega Klica dobrote, ki je v pomoči ...

Nataša Pirc Musar in Anže Logar (photo: Rok Mihevc) Nataša Pirc Musar in Anže Logar (photo: Rok Mihevc)

Zadnje soočenje: Logar ali Pirc Musar?

Volitve predsednika republike so vse bližje, ankete za zdaj kažejo zmago dr. Nataše Pirc Musar, čeprav je v prvem krogu slavil dr. Anže Logar. Na soočenju, ki smo ga tokrat pripravili, sta oba ...