Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Proga v Kranjski gori (foto: Stane Jakelj)
Proga v Kranjski gori

Konec tedna v znamenju pokala Vitranc

Slovenija | 01.02.2010, 17:51

Temperature v naravi se spuščajo, v športu in naših pričakovanjih pa naraščajo. Zimske olimpijske igre so blizu, naši olimpijci pa s svojimi nastopi pričajo, da bo spremljanje bojev zanimivo tudi za slovenske ljubitelje športne zime.

Ta konec tedna je bilo živahno v Kranjski gori. Tekmi za Pokal Vitranc in nadomestni veleslalom iz Adelbodnna so na Gorenjsko privabili karavano svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške. Kar se slovenskega izkupička tiče, bomo navijači prav hitro pozabili na veleslaloma in se radi spomnili slalomskega razpleta. Mitja Valenčič je bil 13., Bernard Vajdič 18., Mitja Dragšič, tretji slovenski finalist, pa 25. Ted Ligety je, zaradi veleslalomskih uspehov in slalomske kombinacije prvo ime letošnje Kranjske gore.

Nedelja je prinesla čudovito novico iz sveta smučarskih poletov: Robert Kranjec je namreč postal skupni zmagovalec svetovnega pokala v poletih. Na zadnji tekmi v Oberstdorfu je bil s skokoma 202,5 in 214 metrov ter 418,1 točke drugi. Bravo, Robi!

Naša športna sodelavca Slavko Obrč in Dragan Egelič sta bila v Kransjki gori, Športko Vseved pa je bdel nad zakulisnimi igricami tudi drugod. Vse omnejeno in mnogo ostalega bomo ujeli v našo Športno oddajo, ki ji lahko prisluhnete vsak torek med sedemnajsto in osemnajsto uro.

Pokal Vitranc 2010, Bernard Vajdič
Pokal Vitranc 2010, Bernard Vajdič © Stane Jakelj

Pokal Vitranc 2010, Zmagovalec v slalomu Reinfried Herbst
Pokal Vitranc 2010, Zmagovalec v slalomu Reinfried Herbst © Stane Jakelj

Pokal Vitranc 2010, Zmagovalec v skupnem seštevku SP v  veleslalomu Ted Ligerty
Pokal Vitranc 2010, Zmagovalec v skupnem seštevku SP v veleslalomu Ted Ligerty © Stane Jakelj

Pokal Vitranc 2010, Aleš Vidic vodja tekmovanja in Tekmovalnega odbora
Pokal Vitranc 2010, Aleš Vidic vodja tekmovanja in Tekmovalnega odbora © Stane Jakelj

Pokal Vitranc 2010, Ekipa za pripravo proge
Pokal Vitranc 2010, Ekipa za pripravo proge © Stane Jakelj

Slovenija
Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje) Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje)

Nika Kovač meni, da so zastavice tudi nasilje

Incident na Kongresnem trgu, ko je skupina deklet uničila simbolično sporočilo Pohoda za življenje, ima svoje posledice. Popoldne se je oglasila predsednica države Nataša Pirc Musar, ki je ...

Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko) Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko)

Občutek ima, da jim te funkcije kar nekako godijo …

Zadnje čase je vlada tarča kritik zaradi razsipništva na službenih poteh v tujino. V času, ko se država trudi z zbiranjem sredstev za sanacijo po poplavah, je številčna delegacija res odveč, še ...