Jože Bartolj
Marko Zupan
Tone Gorjup
Proga v Kranjski gori (foto: Stane Jakelj)
Proga v Kranjski gori

Konec tedna v znamenju pokala Vitranc

01.02.2010, 17:51

Temperature v naravi se spuščajo, v športu in naših pričakovanjih pa naraščajo. Zimske olimpijske igre so blizu, naši olimpijci pa s svojimi nastopi pričajo, da bo spremljanje bojev zanimivo tudi za slovenske ljubitelje športne zime.

Ta konec tedna je bilo živahno v Kranjski gori. Tekmi za Pokal Vitranc in nadomestni veleslalom iz Adelbodnna so na Gorenjsko privabili karavano svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške. Kar se slovenskega izkupička tiče, bomo navijači prav hitro pozabili na veleslaloma in se radi spomnili slalomskega razpleta. Mitja Valenčič je bil 13., Bernard Vajdič 18., Mitja Dragšič, tretji slovenski finalist, pa 25. Ted Ligety je, zaradi veleslalomskih uspehov in slalomske kombinacije prvo ime letošnje Kranjske gore.

Nedelja je prinesla čudovito novico iz sveta smučarskih poletov: Robert Kranjec je namreč postal skupni zmagovalec svetovnega pokala v poletih. Na zadnji tekmi v Oberstdorfu je bil s skokoma 202,5 in 214 metrov ter 418,1 točke drugi. Bravo, Robi!

Naša športna sodelavca Slavko Obrč in Dragan Egelič sta bila v Kransjki gori, Športko Vseved pa je bdel nad zakulisnimi igricami tudi drugod. Vse omnejeno in mnogo ostalega bomo ujeli v našo Športno oddajo, ki ji lahko prisluhnete vsak torek med sedemnajsto in osemnajsto uro.

Pokal Vitranc 2010, Bernard Vajdič
Pokal Vitranc 2010, Bernard Vajdič © Stane Jakelj

Pokal Vitranc 2010, Zmagovalec v slalomu Reinfried Herbst
Pokal Vitranc 2010, Zmagovalec v slalomu Reinfried Herbst © Stane Jakelj

Pokal Vitranc 2010, Zmagovalec v skupnem seštevku SP v  veleslalomu Ted Ligerty
Pokal Vitranc 2010, Zmagovalec v skupnem seštevku SP v veleslalomu Ted Ligerty © Stane Jakelj

Pokal Vitranc 2010, Aleš Vidic vodja tekmovanja in Tekmovalnega odbora
Pokal Vitranc 2010, Aleš Vidic vodja tekmovanja in Tekmovalnega odbora © Stane Jakelj

Pokal Vitranc 2010, Ekipa za pripravo proge
Pokal Vitranc 2010, Ekipa za pripravo proge © Stane Jakelj

Dvigalo (v ozadju) in vse zbrane je blagoslovil škof Jurij Bizjak. (photo: VaticanNews) Dvigalo (v ozadju) in vse zbrane je blagoslovil škof Jurij Bizjak. (photo: VaticanNews)

»Jožica, bodi ponižna, ni se treba delati heroja«

V vasi Cesta pod Vipavskim križem je včeraj škof Jurij Bizjak slovesno blagoslovil montažno dvigalo, ki bo Jožici Ličen omogočilo večjo samostojnost in možnost gibanja. Dvigalo je bilo najprej ...

Klic dobrote 2022 (photo: Tatjana Splichal) Klic dobrote 2022 (photo: Tatjana Splichal)

"Priznam, sinoči sem zelo težko zaspala"

Priznam, sinoči sem zelo težko zaspala. Zvečerilo se je in dan se je že pošteno nagnil proti današnjemu jutru, ko sem v glavi še vedno prevrtavala film letošnjega Klica dobrote, ki je v pomoči ...

Nataša Pirc Musar in Anže Logar (photo: Rok Mihevc) Nataša Pirc Musar in Anže Logar (photo: Rok Mihevc)

Zadnje soočenje: Logar ali Pirc Musar?

Volitve predsednika republike so vse bližje, ankete za zdaj kažejo zmago dr. Nataše Pirc Musar, čeprav je v prvem krogu slavil dr. Anže Logar. Na soočenju, ki smo ga tokrat pripravili, sta oba ...