Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Lurška votlina (foto: ARO)
Lurška votlina

Vabljeni na enodnevno romanje v Lurd

| 06.01.2010, 10:15 Robert Božič

Turistična agencija Kompas holidays je za poslušalce Radia Ognjišče pripravila enodnevno romanje v Lurd, kjer se je Devica Marija leta 1858 kar 18-krat prikazala pastirici Bernardki. Pri tretjem prikazovanju (18.februarja) je Marija vprašala Bernardko: "Bi hotela prihajati sem štirinajst dni?" "Zelo rada, ljuba Gospa; obljubim vam! Če bodo starši dovolili." „Ne obljubim ti“, reče Marija Bernardki, „da boš srečna na tem svetu, pač pa na onem."

Enodnevno romanje v Lurd s posebnim letalom bo na praznik Lurške Matere Božje - v četrtek, 11. februarja 2010 potekalo pod duhovnim vodstvom mariborskega nadškofa metropolita dr. Franca Krambergerja

Na dan 1. prikazanja - 11. februarja - obhajamo praznik Lurške Matere Božje, ki je hkrati svetovni dan bolnikov. In najbrž je nekaj posebnega, če si prav na ta praznik v Lurdu.

Zbirališče romarjev bo predvidoma ob 5.45 na letališču Brnik pri okencu Kompas-a Holidays. Predviden polet posebnega letala Adrie Airways proti Lurdu okoli 07.00. Na letalu bo serviran hladni obrok hrane. Po slabih dveh urah poleta bo pristanek na letališču v Tarbes-u, odkoder se bomo z avtobusi odpeljali v Lurd. Po prihodu bo sv. maša, pobožnost križevega pot in obisk votline prikazovanja. Nato ogled svetišč in drugih pomembnih krajev: vseh treh bazilik, Pijeve podzemne bazilike in Esplanade z Marijinim kipom, Bernardkine rojstne hiše, hiše Bernardkinih staršev, ječe in župnijske cerkve. Prosto za osebno pobožnost in nakupe spominkov. V poznem popoldnevu bo prevoz do restavracije, kjer bomo imeli večerjo. Ob 20.30 se bomo udeležili procesije z lučkami in takoj po njej se bomo odpeljali na letališče. Predviden odhod letala proti Sloveniji je okoli polnoči. Na letalu bo serviran hladni obrok. Na brniškem letališču bomo pristali okoli 2.00. Seveda bodo točni časi pravočasno objavljeni.

Sveče
Svečke v lurški votlini © ARO

Naše romanje bo potekalo pod duhovnim vodstvom
mariborskega nadškofa metropolita dr. Franca Krambergerja.

C E N A ROMANJA je 330 EUR in vključuje:
letalski prevoz s posebnim letalom po programu, letališke in varnostne takse, avtobusni prevoz iz letališča do svetišča v Lurdu in nazaj, večerja, hladna obroka na letalu, duhovno in strokovno vodstvo ter organizacija romanja.

DOPLAČILO: ob prijavi (na račun) se plačajo administrativni stroški prijave 15 € za dokument.

PLAČILO je možno v dveh obrokih: v januarju in februarju 2010.

7. januarja opoldan so sprejeli zadnjo prijavo, s katero se je letalo napolnilo.
Zdaj se je možno vpisati na listo čakanja.

Prijave v poslovalnicah Kompas holidays in po telefonu 01 234 41 40 ali 01 2006 111.

Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...