Damijana MedvedDamijana Medved
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja obdelavo osebnih podatkov, ki jih Radio Ognjišče zbira od vas, ko skupaj z vami ustvarja prostor druženja. Politika velja, ko se prijavite v družino Prijateljev Radia Ognjišče (krajše PRO), spletne sezname ali druge storitve, s katerimi se skupaj z vami družimo preko naših valov, storitev ali potovanj.

V smislu nove evropske Uredbe (EU) 2016/679 vaše osebne podatke obdelujemo kot upravljavec podatkov. Zbrane podatke obdelujemo v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, internim pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov in izključno za namene, za katere ste nam jih posredovali. Vaših podatkov ne posredujemo tretjim osebam brez vašega vnaprejšnjega soglasja. Pri tehnični izvedbi nam lahko pomagajo obdelovalci, ki v našem imenu poskrbijo za tehnične detajle, kot so npr. tisk položnic ali revije PRO. Naši obdelovalci so z nami pogodbeno zavezani k primernemu varovanju vaših osebnih podatkov.

Naš polni naslov je Radio Ognjišče d.o.o., Trg Brolo 11, 6000 Koper, e-poštni naslov gdpr@ognjisce.si. Na tem naslovu nas lahko vedno povprašate, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki. Na tem naslovu lahko kadarkoli pridobite tudi informacije o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek ali omejitev obdelave v skladu z Uredbo.

Katerokoli izmed privolitev ali članstvo v PRO lahko prekličete na gornjem naslovu. Po preklicu privolitve ali prekinitvi članstva bomo vaše podatke trajno izbrisali v najkrajšem možnem času glede na tehnične možnosti ali roke hrambe, ki jih postavlja zakonodaja.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo tudi dodatne informacije, potrebne za potrditev vaše identitete. Zavrnemo lahko zahteve, ki so nerazumno ponavljajoče, pretirane ali očitno neutemeljene.

Področne ureditve varovanja osebnih podatkov

Prijatelji Radia Ognjišče

Osebne podatke v družini Prijateljev Radia Ognjišče (PRO) potrebujemo zato, da zmoremo izpolniti obljubo, ki smo jo dali ob vašem vstopu v družino PRO. Vaša telefonska ali pisna prijava je pomenila za nas jasen namen skleniti dogovor o članstvu v PRO, vaša prva donacija pa je bila nedvoumna potrditev našega medsebojnega dogovora v skladu s členom 6(1)(b) zgoraj omenjene Uredbe.

Vaše podatke bomo uporabili za namen vodenja evidence članstva v PRO, pošiljanja revije PRO, položnic in informacij o posebnih radijskih dogodkih. V ta namen smo vas prosili za vaše ime in naslov. Osebne podatke, vezane na članstvo v PRO, bomo vodili do zaključka naslednjega leta po letu prekinitve članstva v PRO oziroma do roka, ki ga od nas zahteva plačilna zakonodaja.

Ob včlanitvi v PRO smo vas prosili tudi za e-poštni naslov in mobilno telefonsko številko. Z vašo privolitvijo vam, skladno s členom 6(1)(a) Uredbe in ZEKOM, tudi na enega izmed teh dveh medijev posredujemo obvestila, ki jih sicer pošiljamo v papirni obliki, pri tem pa vam omogočimo, da se kadarkoli izpišete na enako preprost način kot pri brezplačnih obvestilih.

Če ste se ob prijavi v družino PRO strinjali in nam posredovali tudi datum rojstva, vam bomo v radijskem programu in pisnih medijih tudi voščili za vaš rojstni dan, podatek pa bomo obravnavali kot vašo privolitev skladno s členom 6(1)(a) Uredbe.

Privolitve so ob vaši telefonski ali pisni prijavi zabeležili naše sodelavke in sodelavci v tajništvu, dokončno pa ste jih potrdili s preverjanjem zapisanega pred prvo donacijo. Privolitev lahko kadarkoli prekličete ali ponovno vzpostavite na zgoraj objavljenem naslovu.

Prejemanje brezplačnih e-poštnih obvestil

Radio Ognjišče vam na svojih spletiščih nudi tudi prejemanje brezplačnih servisov, kot so Dnevni radijski bilten, informativne oddaje v tekstovni obliki ter občasna obvestila o radijskih dogodkih. V skladu z vašo privolitvijo in s členom (6(1)(a) nove evropske Uredbe bomo v tem primeru hranili vaš e-poštni naslov, na katerega vam bomo posredovali izbrane informacije.

Svojo privolitev v prejemanje e-poštnih obvestil lahko kadarkoli prekličete na gornjem e-poštnem naslovu, s klikom na povezavo v prejetem e-poštnem sporočilu ali na spletni strani https://liste.ognjisce.si/lists/.

Spremembe politike zasebnosti

Z veseljem in zavezanostjo skrbimo za varovanje osebnih podatkov, zato se bomo tudi v prihodnje trudili posodabljati to politiko zasebnosti. O posodobitvah boste obveščeni na naši spletni strani in v glasilu PRO. Zadnja posodobitev je bila narejena maja 2018.