Ljubljana, sreda, 26. julij 2017, 02:37

Ritem vzdržuje svet

Življenjski ritem je zelo pomemben, skozi vse življenje. To je osnova vseh navad. Ritem vzdržuje svet. Življenje je ritem. Harmonična harmonija v sožitju je osnova dobrih medsebojnih odnosov. Seveda pride do množice dogodkov, ki jih je treba sproti reševati, toda to je del ritma.


Svetovalnica: Za rože je jutranje zalivanje zlata vredno

Za nami je tretji vročinski val, včeraj smo dočakali osvežitev, ponekod smo bili spet priča tudi neurjem, v današnji Svetovalnici pa smo se ustavili ob pogledu na naše okrasne rastline in kako zanje poskrbeti v vseh teh okoliščinah. Na kaj biti pozoren je svetovala Monika Mohar iz vrtnarstva Hortika iz Goričan pri Medvodah.


P. Cestnik o pomanjkanju duhovnikov: Dno je lahko odskočna deska

Urednik, bloger in klaretinec p. Branko Cestnik je bil sogovornik tokratne oddaje "Spoznanje več, predsodek manj". Z voditeljem Jožetom Bartoljem sta se v pogovoru dotaknila predvsem pomanjkanja duhovnih poklicev, ki so tako v Sloveniji, kot drugod na Zahodu, pereč problem.


44. srečanje Prijateljev in poslušalcev bo v Lükarski deželi

20. avgusta se bomo zbrali v Lükarski deželi. Že 44. srečanje PRO bo povezano s tradicionalnim "Lükarskim praznikom" oziroma "Praznikom čebule" v Dornavi. Srečanje bomo začeli s sveto mašo v župnijski cerkvi Marijnega obiskanja na Polenšaku ter nadaljevali v Dornavi, kjer se bomo pridružili etnografski prireditvi, katere namen je ohraniti tradicijo pridelave čebule in starih ljudskih običajev, ki so gojenje te kulture spremljali.


Svetovalnica: S. Nikolina, hvala ker s svojimi recepti povezujete Slovenijo!

Vreme je takšno, da nam dopušča več časa znotraj, pa tudi v kuhinji. Ker se je ohladilo in ni več hude vročine, je čas nalašč primeren za večje delo ob štedilnikih, kot je npr. konzerviranje hrane. Tudi o tem je tekla beseda sestre Nikoline v tokratni Svetovalnici.


Ideja po drugačnih štrukljih, ki se je razvijala na planšariji Kofce

Poznate Košuto, ki je s svojim več kot deset kilometrskim dolgim grebenom verjetno najdaljša slovenska gora? Pod njenim vznožjem je več planinskih domov, na južnem pobočju zahodnega dela Košute je planina Kofce, kjer stoji Planinski dom, v katerem diši po okusnih in tradicionalnih jedeh s priokusom sodobnega. 


Svetovalnica: Na Triglavu je res lepo, a za vzpon nanj je potrebno imeti kilometrino

Gore so v teh dneh pravi kraj za pobeg v prijetno sveže temperature, mir in tišino. In ker se približuje mesec avgust, ko tradicionalno slovenske gore obišče največ Slovencev, smo v tokratno Svetovalnico povabili gorskega reševalca in strokovnega sodelavca pri Planinski zvezi Slovenija Matjaža Šerkezija.


Jeseni vabljeni na izlet v Cinque Terre!

Radio Ognjišče vas na začetku jeseni vabi na tridnevni izlet v svetovno znane CINQUE TERRE, kraje pod Unescovo zaščito, ki so vredni ogleda in doživetja. Izlet smo pripravili v sodelovanju z agencijo Aritours iz Maribora, ki že sprejema prijave na telefonski številki 02/252 16 19. Čeprav gre za izlet, bo vsak dan tudi sveta maša, ki nas bo duhovno povezala in vsakemu dnevu bomo postavili pravi temelj.


Svetovalnica: Pri mesarju boste težko kupili kvalitetna sončna očala

Poleti ne moremo mimo sončnih očal, a pri nakupu teh se pojavlja kopica vprašanj. Na njih je v tokratni Svetovalnici odgovarjala Anja Sever, z Optike Sever.


Suša bo marsikje po Evropi botrovala manjšemu pridelku krompirja

Prav težko je gledati, kako trgovci hitijo z akcijami in mladi slovenski krompir ponujajo po izjemno nizkih cenah. To se dogaja tudi v okviru projektov, ki jih posamezni med njimi označujejo kot podporo lokalni – slovenski – pridelavi, kjer po mnenju strokovnjakov, če bi res želeli podpreti pridelavo v regiji, sploh ne bi smeli izvajati akcijskih ponudb, ki pomenijo velik pritisk na pridelovalca.


Novejše novice | Starejše novice