Ljubljana, petek, 13. december 2019, 16:35

Drage prijateljice, dragi prijatelji, prisrčno pozdravljeni!

Oddajo PRO ob ponedeljkih ob 20.00 začnem z eno od misli, ki opevajo prijateljstvo. Zato naj bo tudi na začetku tega zapisa. Modri Cicero, ki je živel v 1. stoletju pred Kristusom, je zapisal: "Prijateljstvo doda sijaj uspešnosti in olajša breme nesreče, tako da ga porazdeli med oba."

Darovi PRO so pomemben vir preživetja, saj predstavljajo kar 40% vseh prihodkov, brez katerih Radio Ognjišče ne bi mogel biti to, kar je.“

„Darovi PRO so pomemben vir preživetja, saj predstavljajo skoraj 50% vseh prihodkov, brez katerih Radio Ognjišče ne bi mogel biti to, kar je.“

Že v prvi oddaji PRO, ki je bila v decembru 1994 sem na vse poslušalce naslovil prošnjo: Postanite dobrotnik Radia Ognjišče in pomagajte nam širiti družino Prijateljev Radia Ognjišče.

Še vedno drži in bo držalo, da brez darov poslušalcev ne bi mogli preživeti in se ne razvijati, zato smo vam hvaležni za vsak evro, ki nam ga nakažete. Močno si želimo, da bi nagovorili sorodnika, prijatelja, za katerega veste, da nas rad posluša, pa še ni član PRO, naj to postane. Vsak novi PRO šteje in če bi vsak pridobil samo ENEGA novega prijatelja, bi se krog podpornih članov tako razširil, da bi v nas bilo manj skrbi za razvoj in obstanek. Morda se sliši grobo, toda resnica je, da na leto več naših PRO-jevcev zapre oči za ta svet kot se vpiše novih. Zato velja naša iskrena prošnja za priporočilo. Saj veste: Priporočim – pomagam. In še: Skup' držimo, pa bo šlo!

Marsikaj smo že preživeli, tudi skupaj z vami, in upamo, da marsikaj še bomo. Sredstva, zbrana z vašo pomočjo in pomočjo novih prijateljev, bomo še naprej skrbno "obračali" in porabili za kritje materialnih stroškov, ki iz dneva v dan naraščajo. Zmanjšujejo pa se darovi in tudi prihodki z naslova "oglasi". Ne prosimo veliko – le za 2,5 € na mesec oz. 30 € na leto.

Novim prijateljem, prosimo, povejte, da se jim želimo oddolžiti na več načinov:

 • z radijskim programom, ki ga skrbno pripravljamo, sleherni dan, od jutra do večera;
 • s tedensko oddajo PRO vsak ponedeljek ob 20.00;
 • z brezplačno revijo PRO, ki jo izdajamo dvakrat letno;
 • z voščilom ob rojstnem dnevu (če nam zaupajo podatek o datumu rojstva), ki je vssak dan ob 12.12;
 • s popustom na vse radijske storitve (25 % na glasbena voščila in osmrtnice);
 • s srečanji PRO, počitnicami, koncerti in drugimi dogodki …

Ob sklepu se vam želim še enkrat zahvaliti za vašo zvestobo in podporo. Ne le finančno. Tudi za vse molitve, ki nam jih namenjate in jih čutimo - Božja roka nas tudi z vašo pomočjo spremlja in podpira. Hvaležen sem vam za konkretne pohvale in seveda tudi za vso kritiko, če je le na mestu. Vemo, da smo lahko v marsičem še boljši, a vemo tudi, da nismo najslabši. Trudimo se po svojih najboljših močeh! 23 let smo že z vami. Še se spominjam naših začetkov … Kako mladi in naivni smo bili, zanosno smo verjeli v velike načrte in danes lahko s ponosom rečem, da smo jih izpolnili in jih še hočemo izpolnjevati. Še vedno imamo sanje, še vedno imamo zanos in voljo, ob tem pa imamo zdaj še veliko več izkušenj in znanja ...

V prazničnih dneh vam želim obilo doživetij Božje bližine, ki naj v vas in pri vaših domačih ustvari okolje miru in zadovoljstva, predvsem pa ljubezni in zaupanja, da nas v svoji ljubezni vodi dobrotna Božja roka. V imenu vseh sodelavcev iskreno zapišem: Radi vas imamo!

Kdo je PRO?

PRO (Prijatelj Radia Ognjišče) je naš zvesti radijski prijatelj, ki Radio Ognjišče posluša iz dneva v dan, z njim živi in ga tudi finančno podpira, z vsaj 30 € na leto. Zaporedna številka PRO-jevcev je zdaj že okoli 22.000, a v resnici je PRO-jevcev manj kot 15.000. Ne moremo mimo resnice, da se naši podporni člani poslavljajo od zemeljskega življenja, in le redko se zgodi, da na njihovo mesto stopijo njihovi družinski člani. Zato naša velika prošnja: Postani PRO tudi ti!

Kakšne so ugodnosti PRO?

 • Našim Prijateljem Radia Ognjišče je namenjena tedenska oddaja vsak ponedeljek ob 20.00. Vsak dan ob 12.12 v programu voščimo PRO-jevcem, ki praznujejo rojstni dan. Seveda samo tistim, ki nam zaupajo svoje rojstne podatke in si to želijo.
 • Dvakrat letno svojim prijateljem na dom pošljemo brezplačno obsežno revijo PRO, ki ima preko 60 strani in naše zveste poslušalce obvešča o radijskih dogodkih ter jih med seboj povezuje. Enkrat v spomladanskem času, drugič pa v začetku decembra. Veseli smo, da nam moderna tehnologija omogoča listanje revije tudi v elektronski obliki.
 • Prijatelji Radia Ognjišče so upravičeni do 25% popusta pri radijskih čestitkah in osmrtnicah.
 • Vsaj enkrat na leto pripravimo srečanje Prijateljev Radia Ognjišče z drugimi poslušalci in radijskimi sodelavci. Pripravljamo pa tudi poletne in mini zimske počitnice.

Kako postati PRO? Enostavno!

 • Lahko nas pokličete na 01/512-11-26 in nam sporočite, da bi radi postali naš prijatelj, podporni član, naša prva pomoč, zaradi katere sploh lahko obstajamo.
 • Če vam je nerodno, lahko to namesto vas naredi vaš sorodnik, prijatelj, kdorkoli; lahko pokliče in vas „prijavi“, lahko pa kar sami napišete na list papirja svoje podatke, rojstni datum, zapakirate v kuverto in pošljete na Radio Ognjišče, Štula 23, 1210 Lj - Šentvid
 • Svoj "ZA" (latinska beseda PRO pomeni "ZA") na naš klic: "Podprite nas!" lahko sporočite tudi po fax-u 01/512-16-47 ali elektronski pošti pro@ognjisce.si.
 • Glede na to, da ste nas našli na spletu, bo gotovo najhitrejša pot do včlanitve izpolnitev elektronske prijavnice, ki jo najdete v nadaljevanju strani.
 • Prijatelji v tujini lahko podprete naše delovanje z darom preko PayPal:

Predlagani minimalni mesečni dar je 2,50 € in predlagana letna najnižja vsota prispevka je 30 €. Vsak pa prispeva, kolikor zmore. Ne bomo vas terjali, nič grdo gledali, vsak evro je dobrodošel, če je dan iz srca. Predlagamo pa, da svoj dar nakažete za nekaj mesecev skupaj in se tako izognete visokim stroškom provizije pri plačevanju položnic.

Pa še eno prošnjo imamo. Če veste, da koga od naših PRO-jevcev ni več med nami, ker je odšel v večnost, nas o tem čim prej obvestite. Nerodno je voščiti za rojstni dan nekomu, ki je že odšel v večnost. Če nam sorodniki in znanci ne sporočijo, tega res ne moremo vedeti.

Postanem PRO. In kaj se zgodi potem?

Takoj po prejetju vaše prijave vam po pošti pošljemo poseben dopis, položnico in sporočimo vašo osebno številko PRO. Nanjo se sklicujete pri nakazovanju prispevkov.

Lahko pa plačujete tudi preko trajnika, ki ga odprete pri vaši matični banki. Potrebujete samo številko našega transakcijskega računa: SI56 1910 0001 1386 787 in številko PRO, ki smo vam jo določili. Višino zneska določite sami.

Obveščamo vas, da smo zamenjali banko in odprili nov transakcijski račun:

Številka TRR: SI56 1910 0001 1386 787

DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.

POSLOVALNICA I KOPER

ZORE PERELLO GODINA 2

6000 KOPER-CAPODISTIRA

Hvala. In prosim.

Vsem zvestim PRO-jevcem iskrena "hvala", vsem novim prijateljem pa naš "prosim" za vaš dar. Dokler vas bo veliko, bo tudi dovolj sredstev, s katerimi bomo ohranjali že pridobljeno kakovost in jo še izboljšali. Sredstva, zbrana s pomočjo PRO, skrbno obračamo in porabimo za kritje materialnih stroškov, ki na žalost iz dneva v dan naraščajo. Skup' držimo, pa bo šlo!