Ljubljana, ponedeljek, 08. februar 2016, 13:12

Na internetu oddajamo že 17 let

15. aprila 1997 smo postali prva slovenska radijska postaja, ki ste ji lahko prek interneta prisluhnili kjerkoli po svetu, 24 ur na dan. V teh 17. letih so se zgodile številne tehnične spremebe in izboljšave, vse z namenom, da bi naš glas lahko slišali v čimboljši kakovosti. Prek interneta nam lahko prisluhnete v treh različnih tehnikah, kar seveda pomeni večjo izbiro za vse tiste, ki nas poslušate preko medmrežja na najrazličnejših napravah.

V zadnjem času se je precej razmahnilo poslušanje na tablicah, mobilnih telefonih in drugih napravah, priklopljenih v svetovni splet. S HTML5 audio predvajalnikom to poteka brez težav pravzaprav na vseh sistemih z nameščenimi najnovejšimi različicami brskalnikov, ki standard HTML5 podpirajo.

Vsem tisitm, ki nas še naprej želite poslušati s pomošjo samostojnih audio odjemalcev pa pridejo prav povezave v nadaljevanju strani. Prijetno poslušanje. Veseli bomo vaših odzivov.

Poslušanje s pomočjo HTML 5 audio predvajalnika
HTML 5 ptredvajalnik deluje na vseh sistemih. Predvsem ga svetujemo, če naš program poslušate na tablicah in telefonih.

Oddajanje za WM predvajalnik:
 
Prisluhni! (128 kbps)
 
Priporočeni predvajalniki: Windows Media Player 9 ali novejši


AAC+V2 stereo oddajanje

Kodiranje AAC+V2:
 
Prisluhni! (64 kbps, 44100 Hz, stereo) (Alternativa XSPF playlist!)

 
Priporočeni predvajalniki: Winamp, VLC


Kodiranje MP3:
 
Prisluhni! (128 kbps, 44100 Hz, mono)
 
Priporočeni predvajalnikiWinamp, VLCV primeru, da vam programska oprema, ki jo imate nameščeno na vašem računalniku, javlja napake ob poskusu poslušanja našega novega oddajanja, vam predlagamo, da namestite najnovejše verzije programov, ki jih priporočamo ob posameznih načinih internetnega oddajanja. To še posebej velja za Windows Media Player, ki naj bo vedno najnovejši.

V praksi se izkaže, da je najmanj težav s poslušanjem, če imate nameščen brezplačni Winamp. Najdete ga tukaj.

Nekateri poročajo, da so imeli težave s poslušanjem po tem, ko so namestili varnostne popravke operacijskega Windows. Ponavadi pomaga, če na novo namestite enega od zgoraj omenjenih programov.