Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Utrinek z Ritma srca 2023 (foto: Rok Mihevc)
Utrinek z Ritma srca 2023 | (foto: Rok Mihevc)

Rekordno število prijav na razpis za Ritem srca 2024

Radijski utrip | 01.03.2024, 09:49 Rok Mihevc

20. februar je bil datum, do katerega smo zbirali prijave na letošnji festival Ritem srca. Številke prijav smo se zelo razveselili, saj nas navdaja z upanjem, da zanimanje za sodobno krščansko glasbo tudi v Sloveniji raste.

Število prijav je celo rekordno in to še dodatno potrjuje pomembnost festivala. Kar 33 ustvarjalcev se je opogumilo z željo, da se 21. maja 2024 predstavi na festivalskem odru na forumu Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. Festivalska komisija, ki bo izbrala najboljše, je že na delu, naloga pa bo kar težka, je potrdil vodja Ritma srca Andrej Jerman. »Bogu hvala za vso ustvarjalnost in tudi zaupanje, ki ste ga s prijavo izkazali vsem, ki festival pripravljamo.«

Kar 33 ustvarjalcev se je opogumilo z željo, da se 21. maja 2024 predstavi na festivalskem odru na forumu Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. 

Ritem srca bo tako zagotovo prinesel še večjo pestrost in raznolikost glasbenih izvajalcev, ki bodo imeli priložnost predstaviti svoje pesmi pred občinstvom. Zato si že zdaj označite datum in si rezervirajte čas za festival Ritem Srca 2024, saj nas čaka nepozaben glasbeni dogodek.

Ritem srca 2024
Ritem srca 2024

Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.