Ljubljana, nedelja, 21. januar 2018, 01:51

V spomin: Angela Tomanič (29. 4. 1937 - 14. 1. 2018)

Angelo Tomanič, odlično organistko, zborovodkinjo Škrjančkov, komornega zbora Gallus in Kancijanovih otrok v župniji Kranj in še bi lahko naštevali, smo pred mikrofon povabili konec avgusta pred štirimi leti. Ko je po prvem težjem obdobju boja s hudo boleznijo toliko prišla k sebi, da je z veseljem privolila v pogovor.


Marjana Deržaj, Dalida, Iva Zanicchi, Elda Viler

V oddaji z zimzeleno glasbo Ob radijskem ognjišču smo tokrat prisluhnili prvemu glasu Slovenske popevke, Marjani Deržaj, saj mineva trinajste let od njenega odhoda v večnost.


7. mini počitnice Radia Ognjišče

V zdraviliškem in počitniškem naselju Radencih so se začele 7. mini počitnice Radia Ognjišče. Kar 430 počitnikarjev se jih tokrat udeležuje. Velika radijska družina, ki je našla za konec tedna svoj dom v hotelih Radin in Izvir, se bo za uvod zbrala pri skupni sveti maši ob 17.30 v največji hotelski dvorani.


Svetovalnica: Pazite na povišan pritisk, holesterol in stres

O rehabilitaciji po infarktu smo govorili v tokratni Svetovalnici. Z nami je bila predsednica Koronarnega kluba Ljubljana in avtorica programa »GIO«, ki ga uporabljajo pri zdravljenju, Petra Simpsom Grom.


Svetovalnica: Hitra zamrznitev in počasno taljenje za kvalitetno meso

Smo v času kolin in tema Svetovalnice v teh dneh kliče kar sama po sebi. O mesu, njegovi kakovosti, kako ga shranjevati in katero meso je pravo za kakšno jed, smo govorili z Vidom Marinčkom in Igorjem Baškovcem iz Mesnice Marinček.


Jan in Barbara Zobec: Demokracija na papirju je, v praksi redkokdaj

V tokratni oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, ki jo je pripravil in vodil Alen Salihović, smo gostili vrhovna sodnika Barbaro in Jana Zobca. Pogovarjali smo se o nujnem delu, predstavila sta tudi svoj pogled na stanje v slovenskem pravosodju.


Previdno in preudarno pri sanaciji vetroloma

Decembrski vetrolom je v slovenskih gozdovih povzročil pravo razdejanje, odpravljanje posledic pa je zelo nevarno opravilo, ki se ga moramo lotevati preudarno. Prav o tem smo se v Svetovalnici pogovarjali z Jurijem Begušem, vodjo oddelka za gozdno tehniko in razvoj podeželja na Zavodu za gozdove Slovenije.


Pogovor o: Katoliški mediji kot vez edinosti

V mesecu verskega tiska oziroma katoliških medijev smo v oddajo »Pogovor o« povabili urednike, ki na novo stopajo ali so stopili v te vode. To so Mateja Rihter s koroške Nedelje, Boštjan Debevec z Družine in Tadej Sadar z Radia Ognjišče. Spregovorili so o medijih, ki jih vodijo kot odgovorni uredniki, o njihovem temeljnem poslanstvu, mestu v Cerkvi in družbi, o njihovi prisotnosti na spletu in družbenih omrežnjih ... Verodostojnost in kakovost sta za vse tri na prvem mestu; tu so še resnicoljubnost, iskrenost, zvestoba Kristusu, širina, odprtost za tiste, ki v drugih medijih nimajo mesta ...


Izgubljamo potrpežljivost, vsi hočemo tukaj in zdaj

Ob novem enoletnem obdobju, ko sadimo svoje upe, se vprašajmo, v kaj ali kam usmerjamo svoje želje? V nakup nove tehnologije, avtomobila ali pa v domači servis odnosov, kako izboljšati odnose med družinskimi člani. Pri slednjem zadnja leta najbolj škriplje. Z razmišljanjem o tem smo začeli prvo letošnjo oddajo z Markom Juhantom, specialnim pedagogom.


Kako za drugo leto ohraniti božično zvezdo?

Ste tudi vi med tistimi, ki so imeli srečo in ste pred ali med božičnimi prazniki dobili božično zvezdo, ki je bila lepa, košata in vas je vse do zdaj razveseljevala? In se je tudi vam rodila želja, da bi rožo obdržali in bi vas prihodnje leto spet razveseljevala?


Novejše novice | Starejše novice