Ljubljana, četrtek, 29. junij 2017, 00:45

Izšlo je julijsko Ognjišče

V poletnih dneh je dobrodošlo v roke vzeti dobro knjigo, v julijskem Ognjišču je predstavljena posebna poletna ponudba knjig založbe Ognjišče. Našli boste tudi številne zanimive članke, tudi o krščanskem odnosu do biodinamičnega pridelovanja hrane. Pogovarjali smo se z odgovornim urednikom Ognjišča mag. Božom Rustjo.


Svetovalnica: Prehranska dopolnila niso zdravila

O prehranskih dopolnilih je tekla beseda v Svetovalnici, v kateri smo gostili Marjano Peterman, z Zveze potrošnikov Slovenije. Ta se s tovrstno tematiko ukvarja že od študentskih let.


Svetovalnica: Berite drobni tisk

Tržna inšpektorica Andrejka Grlić je bila gostja tokratne Svetovalnice. Potrošniki smo vsi, zato je bilo veliko vprašanj v zvezi s tem področjem, predvsem o kršitvah pravic, uveljavljanju garancij in najpogostejših prijavah inšpektorjev.


Kuharska Svetovalnica: višnjev liker, jogurtovo pecivo, borovničevi štruklji

Kuharska Svetovalnica je namenjena vprašanjem poslušalk in poslušalcev, pa tudi njihovim nasvetom, kako kaj pripraviti. Sestra Nikolina, ki svetuje v oddaji, pravi, da so vsi nasveti dobrodošli, saj »vsem pride vse prav, vsak nekaj ve in tako združimo vse znanje«.


Mag. Franc Rozman: Premalokrat nas zapečejo možgani

Ob sklepu šolskega leta smo v oddajo "Naš gost" povabili dolgoletnega ravnatelja kranjske gimnazije mag. Franca Rozmana. Njegovo izkustveno življenje znotraj šolskih ustanov je preplet več vlog, je odličen vodja, pedagog, analitik in dobesedno oče dijakom, ki rastejo v znanju pod njegovim šolskim okriljem.


Svetovalnica: V gozd po največ 2 kg plodov na dan

Če ste redni obiskovalec gozda, potem je bila tokratna Svetovalnica ravno pravšnja za vas. Z gozdarskim inšpektorjem, Igorjem Curkom, smo govorili o pomenu gozda, obnašanju v njem in pogostih kršitvah, ki se pojavljajo.


9. dan 15. počitnic RO: Slovo od črnogorske obale in pot domov

Prišel je dan slovesa. Začeli smo ga z zahvalno mašo za počitniške dni, za ljudi, s katerimi smo se srečevali in s prošnjo za srečno pot. Po zajtrku smo vzeli kovčke in vrnili ključe. Dnevi in doživetja na peščeni plaži v Bečićih, utrinki potovanj po črnogorskem primorju in v notranjost države ter v Albanijo ostajajo v srcih. Od 15. počitnic z Radiem Ognjišče pa nam je preostlo le še sklepno dejanje: pot domov.


A štekaš? o potovanjih: Z manj denarja do več pristnih doživetij

Na prvi poletni dan se je tema za oddajo »A štekaš?« ponudila kar sama od sebe. Potovanja so bila rdeča nit dvourne oddaje, ki je prinesla tudi veliko dobre glasbe, zbrali pa smo tudi domačo in tujo pesem tedna.


8. dan 15. počitnic RO: Še zadnji zamahi v morju ali obisk Albanije

Dnevi na črnogorski obali hitro minevajo. Na počitnicah Radia Ognjiče običajno poskrbimo, da so zadovoljni tisti, ki se želijo odpočiti in se naužiti sonca, in tisti, ki radi „vandrajo“ naokrog. To dosežemo z dvema ali tremi skupnimi izleti, vodniki Kompasa pa pripravijo še dodatno ponudbo.


FOTO: 7. dan 15. počitnic RO: Od Bara do skrajnega juga črnogorske obale

Predzadnji dan bivanja na črnogorski obali je bil namenjen obisku največjega pristanišča v državi, ki tudi Srbom odpira okno v svet. To potrjuje železniška proga Beograd - Bar. Črnogorci so najbolj ponosni na Stari Bar, saj sta v njem združena lepota stvarstva in najboljše, kar je človek zgradil skozi stoletja. V Baru smo se v kmalu posvetečni konkatedrali sv. Petra zbrali pri sveti maši in praznovali tudi god nadškofa msgr. Alojzija Urana, zvečer pa sta sledili dve presenečenji: Obisk predsednice uprave Kompasa Tatjane Juriševič in plesni koraki sodelavcev radia in Kompasa.


Novejše novice | Starejše novice