Ljubljana, četrtek, 23. november 2017, 23:13

Vabljeni na romanje v južno Italijo

Radio Ognjišče in agencija Aritours vas vabita na štiridnevno romanje v Italijo v Assisi in San Giovanni Rotondo, obiskali pa boste tudi Monte Sant'Angelo in Ortono, pod duhovnim vodstvom msgr. Francija Trstenjaka, glavnega urednika Radia Ognjišče.


Vabljeni na romanje v Lurd

Pred 160 leti se je v majhnem mestecu pod Pireneji, 11. februarja 1858, pastirici Bernardki prvič prikazala Marija.  Radio Ognjišče v sodelovanju z agencijo Kompas nadaljuje tradicijo dvodnevnih romanj v Lurd s posebnim letalom z brniškega letališča. Romanje pod duhovnim vodstvom nadškofa Alojza Urana bo 10. in 11. marca 2018.


VIDEO: Utrinki 23. gala koncerta

Tradicionalni, že 23. Gala koncert Radia Ognjišče, ki ga prav tako tradicionalno vsako leto pripravimo v dveh predstavah, popoldanski in večerni, je letos zvenel nekoliko drugače. Z izjemnim nastopom ga je zaznamoval Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, ki prav letos slavi 20 let svojega dela.


Svetovalnica: Prehranske navade otrok se izboljšujejo

Na dan slovenske hrane smo v tokratni Svetovalnici gostili Ireno Simčič, z Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. Sama je naredila ogromno na področju prehrane naših mladostnikov in je tudi najbolj zaslužna, da v naših izobraževalnih ustanovah otroci jedo slovensko hrano.


Nedeljo bo zaznamoval 23. Gala koncert Radia Ognjišče

Tradicionalni Gala koncert Radia Ognjišče, ki ga prirejamo ob obletnici začetka oddajanja (28. 11. 1994), bo v nedeljo, 19. novembra, ob 15. in 19. uri. Tudi tokrat bo program nekaj posebnega, saj bo spremljevalni orkester vseh 18 izvajalcev Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša, ki prav letos slavi 20 let svojega dela.


Nič slabega ni, če česa ne vemo

V ljudeh je veliko strahu pred morebitnim neuspehom. Neuspeh je lahko tudi priložnost. Dobro je le, da ne ostanemo pri nevednosti. Neuspeh nas lahko spodbudi k iskanju novih rešitev, saj če bi bili vedno z vsem zadovoljni in ne bi pridobivali novega znanja in se učili novih veščin, bi lahko kmalu močno nazadovali.


Svetovalnica: Prepoznate odvisnost od alkohola na delovnem mestu?

O odvisnosti na delovnem mestu smo govorili v Svetovalnici. Tokrat smo imeli dve gostji in sicer Sando Jerman iz podjetja Moja zaposlitev ter Bernardo Škrabar iz detektivske agencije.


FOTO: Ognjišče z novo knjigarno v Kopru na Trgu Brolo 10

V Kopru so odprli in blagoslovili nove prostore knjigarne Ognjišče, ki bo bolj dostopna za vse, ki so se doslej ustavljali v njej, pa tudi za mimoidoče v središču stolnega mesta. Odprtja so se poleg domačinov, ustanovitelja Ognjišča msgr. Franca Boleta, škofa Jurij Bizjaka, direktorja in urednika Ognjišča Mihe Turka in Boža Rusije udeležili tudi škof Andrej Glavan in glavni urednik Radia Ognjišče Franci Trstenjak.


Kljub zmrzali na vrtu pridelek sveže zelenjave

Potreba po samooskrbi je vse večja. Vajeni smo, da se pridelki s prihodom zimskega letnega časa začenjajo umikati z vrtov. Vse več ljudi se zaveda, da ponujeno na policah trgovin, običajno z drugih koncev sveta, nima prave prehranske vrednosti, ima pa veliko obremenitev, ki jih raje ne bi zaužili. Zato je zelo pomembno, da tudi v zimskem času strmimo za svežo zelenjavo, bogato z antioksidanti in vitamini za krepak imunski sistem, ki je odločilen v obrambi pred respiratornimi virusi.


Svetovalnica: Kisla repa, pečena račka, kakijeva marmelada, štrudelj z rižem

Ob današnjem snegu in zastoju na cestah, sta se voditelj Matjaž Merljak in gostja s. Nikolina v Svetovalnici uvodoma spraševala, če je kakšna hrana, ki pospeši potrpežljivost. Najboljša je gotovo kakšna čokoladica iz torbe ali kakšna škrobnata živila, je svetovala s. Nikolina.


Novejše novice | Starejše novice