Ljubljana, sobota, 29. april 2017, 03:41

22 pesmi za 22 let Radia Ognjišče - odslej tudi na dvojni zgoščenki!

Veseli smo in s ponosom vam predstavljamo novo, dvojno zgoščenko pesmi 22. gala koncerta Radia Ognjišče! Ker ste vi tako želeli!


Prenos vrednot iz roda v rod

Kakovostno staranje in skrb za lepo sožitje je bilo dolga desetletja na stranskem tiru. Zavedanje o pomenu tega področja se je začelo prebujati ob spoznanju vse bolj starajoče družbe. V oddajah Za sožitje zato vsak četrti torek v mesecu, z razmišljanji antropologa dr. Jožeta Ramovša, spodbujamo k lepšim medsebojnim odnosom. V življenju vsak od nas pridela nekaj vrednega (materialnega in duhovnega). Čim uspešneje za časa življenja predajamo svoja spoznanja zanamcem in tudi širše v kulturni zaklad solidarnosti, tem lepše in bolj kakovostno je naše staranje.


Izšlo je majsko Ognjišče

Maj je Marijin mesec, zato je nova številka mesečnika Ognjišče Marijina. Božji Materi je namenjene mladinske strani, osrednja priloga pa govori o 100-letnici fatimskih dogodkov in odnosu papežev do te božje poti. Majski številki je dodan katalog z novostmi in darili, primernimi ob prejemu zakramentov.


Pogovor o: Agrokor in Mercator

V oddaji Pogovor o smo govorili o finančnih težavah Agrokorja in njihovih vplivih na Mercator. Nekdaj največji slovenski trgovec je po tem, ko ga je kupil prezadolženi hrvaški koncern, izpostavljen tveganju finančnega izčrpavanja. Mercator v Sloveniji zaposluje več kot 10.000 ljudi, od njega pa je odvisnih še večkrat toliko delovnih mest pri dobaviteljih.


Svetovalnica: Nas je ponovna pozeba kaj naučila?

Svetovalnica je bila vrtnarsko obarvana, tokratni gostji sta bili Andreja Tomšič in Barbara Lončar Vrhovec, s Semenarne Ljubljana. Delo na vrtu se bo v teh dneh sicer malce upočasnilo, saj vremenoslovci napovedujejo precej dežja.


Drobec usode in kanček nebes

Kaj je to življenje? Kako se odločiti zanj, ko si preiskušan, ko te obišče bolezen? Kako ohraniti optimizem, čeprav s skromnimi možnostmi za končno veselje in srečo?


Svetovalnica: Znanje je temelj, na katerem gradimo prihodnost

Vseživljenjsko učenje v današnji družbi zaradi potrebe trga ni več neznanka in je vse bolj pogosto. Prav zato smo v tokratni Svetovalnici gostili strokovnjaka na tem področju, Bojana Hajdinjaka in Dragica Glažar, z javnega zavoda Cene Štupar.


Naš gost: Zdravko Likar

Velik prijatelj Beneških Slovencev, že desetletja aktivni sooblikovalec dogajanja v Posočju, idejni vodja in predsednik Fundacije Poti miru v Posočju in soustanovitelj Kobariškega muzeja prve svetovne vojne. Vse to je sogovornik, ki smo ga predstavili v tedenskem osrednjem intervjuju našega radia.


Svetovalnica: Žganci za dobro kosilo

Žganci so bili rdeča nit tokratne kuharske Svetovalnice, ko je sestra Nikolina odgovarjala na vprašanja poslušalk. Najbolj pogost način priprave žgancev je gorenjski, po katerem moko kuhamo v osoljenem kropu.


FOTO: Marija Pomagaj v španskem svetišču Torreciudad

Kopija brezjanske Marija Pomagaj se je na nedeljo Božjega usmiljenja pridružila več kot 300 upodobitvam Božje Matere Marije v španskem svetišču Torreciudad. Rektor slovenskega narodnega svetišča p. Robert Bahčič je ob prisotnosti romarjev iz Slovenije, p. Tadeja Ingliča in komisarja za Sveto Deželo p. Petra Lavriha Layerjevo podobo predal rektorju tamkajšnjega svetišča Blažene Device Marije Pedru Antonanzasu. Ta kraj je svoj razmah doživel po zaobljubi ustanovitelja gibanja Opus Dei, svetega Jožefmarije Escriva, ki je dal zgraditi sedanje svetišče.


Novejše novice | Starejše novice