Ljubljana, nedelja, 18. marec 2018, 06:56

Z blagoslovom papeža Frančiška začenjamo 13. radijski misijon

Dopoldne ob 11.00, bomo letošnji 13. radijski misijon začeli s sveto mašo, ki jo bo v cerkvi na Žalah daroval Alek Zwitter. Tako se bomo združili v prošnji vsemogočnemu za blagoslov misijonskega tedna, ki ga začenjamo. Popoldanski Drugi pogled na temo današnjega dne, Živeti s Sv. Duhom, pripravlja p. Branko Cestnik, ob 17.00 bo sledil osrednji misijonski nagovor, ob 20.00 pa še misijonski večerni pogovor. Vse misijonske vsebine so vam na voljo tudi v obliki podcasta.


Pogovori s škofi ordinariji v dneh raijskega misijona

Pred nami je radijski misijon, ki tokrat poteka pod geslom Pošlji svetega Duha na nas. V informativnem programu zato v večernih mozaikih predstavljamo pogovore s škofi ordinariji, ki so se pred kratkim mudili na obisku ad limina v Rimu. S tem želimo večerni program tudi v informativnem delu uglasiti s sporočilom misijona. Škofje nam bodo predstavili svoja doživljanja ob obisku grobov apostolov Petra in Pavla, ob srečanju s papežem Frančiškom in pri razgovorih o stanju v Cerkvi na Slovenskem. Začenjamo pa z ljubljanskim nadškofom Stanetom Zoretom.


Glasbena legenda Ive Dovžan: Radi se imamo, to je najlepše.

Postati dober glasbenik, pomeni veliko in predvsem redno vaditi. Komaj štirileten je g. Ive Dovžan s harmoniko že stal na odru gasilskega doma in nakazoval velik smisel za glasbo. Da po začetnem navdušenju ni opustil igranja na instrument gre velika zasluga njegovim staršem, posebej očetu.


Na voljo je mobilna aplikacija radia Ognjišče

Tik pred začetkom letošnjega radijskega misijona smo pripravili android aplikacijo, ki poleg poslušanja našega programa v živo omogoča tudi dostop do zadnjih novic in različnih drugih radijskih vsebin, ter poenostavlja možnost stika z nami.


Vabljeni na romanje v Fatimo

20. in 21. oktobra vas, ob 101. obletnici Marijinih prikazovanj v Fatimi, vabimo na romanje v to največje portugalsko romarsko središče. Tam se je Marija, 13. maja 1917, prvič prikazala trem pastirčkom in od takrat je Fatima zaslovela po vsem svetu. Romanje bo vodil škof Metod Pirih.


Svetovalnica: Program Svit rešuje življenja

O programu Svit in raku na debelem črevesu in danki smo že veliko govorili, a vedno znova je pomembno opozoriti na dejstva. Z nami je bila Tjaša Jerman z Inštituta za nacionalno zdravje.


VIDEO: Oglašanja ob Tednu katoliškega šolstva iz Maribora

Na Radiu Ognjišče že ves teden podrobneje spremljamo utrip katoliških šol. Pripravili smo več oddaj, rubrik in danes tudi celodnevna oglašanja, z namenom predstaviti delo in življenje na katoliških zavodih v Sloveniji.


Pogovor o na temo katoliškega šolstva

Predstavniki katoliških vzgojno izobraževalnih ustanov Anton Česen, Ivan Štuhec, Peter Polc in Vladimir Anžel poudarjajo, da njihove ustanove v vzgojno izobraževalnem procesu strmijo k odličnosti in si prizadevajo za prenos krščanskih vrednot. Ob tem pojasnjujejo, da se v vrtcih, osnovnih šolah in gimnazijah trudijo za celosten razvoj otrok in mladostnikov, da bodo ti v prihodnosti prispevali k skupnemu dobremu. O omenjenem in še nekaterih temah so v tednu katoliškega šolstva spregovorili za oddajo Pogovor o.


Čustev ni mogoče uravnati, reakcije pa lahko

V oddaji Za življenje smo po daljšem obdobju v živo gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta. Staršema z Gorenjske je svetoval glede odnosa med sorojencema, mami 7-letnika o motivaciji, odgovoril je tudi mami glede rešitve spora med starejšima, že odraslima otrokoma; kako postopati, če je enoletni otrok navezan bolj na očeta kot na mamo ...


Juhant: Ženskam vidnejšo vlogo v Cerkvi

Post, radijski misijon ter položaj žensk v svetu in Cerkvi so bile teme tokratne oddaje »Spoznanje več, predsodek manj«. Z nami je bil profesor dr. Janez Juhant.


Novejše novice | Starejše novice